Bursa'da BURKON, Tıp camiasını buluşturdu | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

23 Nisan 2024 - 22:29
SON DAKİKA

Bursa’da BURKON, Tıp camiasını buluşturdu

Cerrahi bilimler konusunda son gelişmelerin ele alındığı, sorunların ve çözüm önerilerinin konuşulduğu Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Cerrahi Bilimler Kurultayı gerçekleştirildi.

reklam
Bursa’da BURKON, Tıp camiasını buluşturdu
Son Güncelleme :

05 Ekim 2019 - 18:25

reklam

BURKON Turizm’in organizasyonuyla Sheraton Hotel’de düzenlenen Kurultay’a; BUÜ Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, BUÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Başhekim Prof. Dr. Rıdvan Ali ile bölüm başkanları, doktorlar ve öğrenciler katıldı.

“ÜNİVERSİTEMİZE FAYDA SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Kurultayın açılış bölümünde konuşan BUÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Bilimler Başkanı Prof. Dr. Gürkan Uncu, “Sayın Dekanımızla birlikte düzenlemeye karar verdiğimiz ve çalışma gruplarımızın özverili çalışmaları sonucunda gerçekleşen bu kurultayın tüm katılımcılara fayda sağlamasını arzuluyoruz. Üniversitemize yarar sağlamak için gelecek dönemde de çalışmalarımızı aynı özveriyle sürdüreceğiz” dedi.
Sonrasında konuşan BUÜ Tıp Fakültesi Temel Bilimler Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Özakın da, cerrahi bilimler alanında yapılacak iyileştirmeler için düzenlenen bu kurultayın, gelecek dönemde diğer dallarda da yapılmasını arzuladıklarını ifade etti.

“İNSANİ İLİŞKİLERİMİZİ GÜÇLÜ TUTMALIYIZ”

BUÜ Tıp Fakültesi Dâhili Bilimler Başkanı Prof. Dr. Ali Aydınlar ise yaptığı konuşmada tıp alanında yaşanan olumlu ve olumsuz gelişmeler olduğuna değinerek, “Ameliyat teknikleri, tanı ve tedavi yöntemlerinde yaşanan olumlu gelişmeler ne kadar sevindirici olsa da, hastalarımızla olan insani ilişkilerimizi de aynı derecede güçlü tutmalıyız” diye konuştu.
Kurultayda konuşan BUÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdem Kaya da, kurultayda sağlıkta eğitim, araştırma ve kamu hizmeti yönlerinin ele alındığını belirterek, “350’ye yakın akademik kadromuz var. Bunun yeterli bir kadro olduğunu düşünüyoruz. Elbette ki artılarımız ve eksilerimiz var, bu toplantıda bunların hepsini samimi bir şekilde ele alacağız. Umarız ki bu kurultaydan pozitif sonuçlarla döneriz” şeklinde konuştu.
“Cerrahi eğitimde usta – çırak ilişkisi temel felsefedir”Geniş katılımlı bir kurultayın, çözüm başlıkları oluşması noktasında oldukça önemli olduğuna değinen BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ise, “Cerrahi eğitim noktasında temel felsefe usta çırak ilişkisidir. Bu bağlamda, kıdem ilerledikçe, hoca – asistan ilişkileri de ilerlemelidir. Asistan öğrencilerimizin hocalarından öğrenecekleri çok fazla şey var” dedi.

“ÖĞRENCİ YETİŞTİRME KONUSUNDA İYİYİZ”

Son olarak konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz ise şunları söyledi: “Birinci önceliğimize araştırma merkezimizi aldık. Umarız ki, Tıp Fakültemizin, temel tıp bilimleri dışında cerrahi ve dâhili bilimlerde de bu laboratuvar vasıtasıyla, yayın sayısının artmasıyla, üniversitemizin bir adım daha ileri gitmesi sağlanacaktır. Eğitim öğretim hizmetleri noktasında da, eşdeğer Tıp Fakülteleriyle aynı seviyede olduğumuz kanaatindeyim. Öğrenci yetiştirme noktasında Tıp Fakültemizin oldukça iyi olduğunu düşünüyorum. Bunun dışında kamu hizmeti görülme noktasında toplumla ilişkiler noktasında önde gelen yerlerden biri. Bu anlamda Tıp Fakültemiz, üniversitemizin vitrini ve vizyonu diyebiliriz. Bu noktada biraz daha gelişme kat etmeye başladık, bunun için Sayın Dekanımızı, Başhekimimizi ve tüm personelimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından, tüm gün süren kurultayda cerrahi bilimler konusundaki gelişmeler, sorun ve çözüm önerileri uzmanlar tarafından masaya yatırıldı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam