Bursa'da CHP'li başkan adayından dikkat çekici öneri | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 20:59
SON DAKİKA

Bursa’da CHP’li başkan adayından dikkat çekici öneri

Kongre sürecine giren CHP Bursa’da tüm gözler en büyük ilçe Osmangazi’de… CHP Osmangazi’de yarışın en güçlü adaylarından Cengiz Çelikten, “Seçimler ayrışmanın değil, birleşmenin başlangıcı olacaktır” dedi. Çelikten, diğer adaylara yaptığı “sandıkta birleşme” çağrısının yanıtsız kalmasına üzüldüğünü belirterek, “Bana düşen görevi yaptığım için vicdanım rahat” diye konuştu.

reklam
Bursa’da CHP’li başkan adayından dikkat çekici öneri
Son Güncelleme :

10 Aralık 2019 - 13:15

reklam

Kongre öncesi çalışmalarına devam eden CHP Osmangazi İlçe Başkan Adayı Cengiz Çelikten, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Delege seçimlerinin parti içi yenilenme ve parti içi demokrasinin başlangıç noktası olduğunu kaydeden Çelikten, “Unutulmamalıdır ki bugün ayrı ayrı listelerde yarışıp delege olan arkadaşlar 2 yıl sonra yapılacak seçimlerde aynı listelerde buluşabilirler. Bu seçimleri ayrışmanın başlangıcı değil, birleşmenin başlangıcı olarak görmeliyiz” dedi.

Siyasetin bir uzlaşma sanatı olduğunu belirten Çelikten, uzlaşının ancak belli başarılara ulaşma için belli ilkeler üzerinden olabileceğini söyledi. Bu çerçevede CHP Osmangazi İlçe Başkan Adaylarına bir çağrıda bulunan Çelikten, şunları kaydetti:

“Mevcut başkan hariç, tüm CHP Osmangazi aday arkadaşlarıma bir çağrıda bulunarak, hatta bu çağrımı birkaç kez yinelemiş olduğumu bilmenizi isterim, bir yer kiralayıp en demokratik olan, inandığımız sandığımızı koyarak, delege arkadaşlarımızı davet ederek, aday olarak mevcut sistemin karşısında kimi görmek istiyorlarsa ona oy vereceklerdir. En çok oyu alan arkadaşımız aday olacaktır, bizler de bu çerçevede kendi içimizde çoķlu bir yarış değil, birleşerek, güçlenerek değişimé katkı sunacaktık. Ama ne yazık ki bu önerime hiçbir aday arkadaşımız cevap vermedi. Henry Ford’un dediği gibi; bir araya gelmek başlangıçtır, bir arada durabilmek ilerlemektir, birlikte çalışmak başarıdır. Felsefesiyle, kendi adıma bana düşen görevi yaptığım için vicdanım rahat.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam