Bursa'da kaçak yapılaşma! O ilçede bir yılda sadece 10 kaçak inşaat yıkıldı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 06:07
SON DAKİKA

Bursa’da kaçak yapılaşma! O ilçede bir yılda sadece 10 kaçak inşaat yıkıldı

Bursa’da kaçak yapılaşma sorunu adeta kangren haline dönüşmüş durumda. Bursa ve ilçelerinde yüzlerce kaçak yapı tesbiti yapıldı. İşte kaçak yapılaşmanın tehdidi altındaki ilçelerden İnegöl’de son durum…

reklam
Bursa’da kaçak yapılaşma! O ilçede bir yılda sadece 10 kaçak inşaat yıkıldı
Son Güncelleme :

06 Aralık 2019 - 18:10

reklam

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında son derece ciddi kararlar aldı. Ancak öyle görünüyor ki Meclis’ten oy birliğiyle geçen kararlar henüz uygulama aşamasına geçebilmiş değil.

Bursa’da sadece 2019 yılı içinde inşa edilen ve yıkım kararı çıkarılan kaçak inşaat sayısı bin 200 civarında. 2019 öncesi rakamlar da eklenince bu sayı iyice artıyor.

İŞTE BURSA’NIN KAÇAK İNŞAAT KARNESİ

enBursa.com’un edindiği bilgilere göre, Bursa’nın en büyük ilçelerinden İnegöl’de sadece 2019’un Ağustos-Eylül-Ekim aylarını kapsayan 3 aylık dönemde 62 kaçak inşaat tespit edildi.

BİR YILDA SADECE 10 YIKIM

2019 ve öncesi rakamlar da eklenince İnegöl’de kaçak olduğu tesbit edilen inşaat sayısı 400’ü buluyor.

Bunlar arasında vatandaşın yaptığı kaçak yapılar olduğu gibi turizm ve mobilya alanında faaliyet gösteren firmaların inşaatları da var.

İnegöl Belediyesi bu yıl içinde sadece 10 kaçak yapıyı yıktı. 20 kaçak yapı da belediye ekiplerinin yıkım programına alındı. Ancak yıkımların ne zaman yapılacağı belli değil.

İnegöl’de bazı vatandaşlar yıkım tebliğinin ardından kaçak yapılarını kendileri yıkıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 28 Temmuz 2019 tarihinde yapılan oturumunda “kaçak yapıların planlı ya da plansız alanda inşa edilmesine bakılmaksızın en geç 3 iş günü içerisinde yıkılması” karara bağlanmıştı. İnegöl’den yansıyan tablo kararın işlevsel olup olmayacağı konusunda soru işaretlerine yol açtı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam