Bursa'da 'Karagöl' seferberliği | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

25 Nisan 2024 - 03:31
SON DAKİKA

Bursa’da ‘Karagöl’ seferberliği

Bursa’nın Gemlik ilçesinde; belediye ve meslek odaları kuruyan ve yok olan Karagöl’ü eski haline getirmek için çalışmalara başladı.

reklam
Bursa’da ‘Karagöl’ seferberliği
Son Güncelleme :

23 Ağustos 2019 - 17:10

reklam

Çeşitli odalara mensup mühendislerden oluşan heyet, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, MHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Osman Durdu ve Belediye Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeleri ile birlikte Karagöl’ü yerinde inceledi.

Gemlik’in Feyziye Mahallesinde bulunan Karagöl’de teknik inceleme sonrası Karagöl’ün yeniden su tutması ile alakalı alternatiflerin raporlanacağı ifade edildi.

MHP Grup Sözcüsü Osman Durdu’nun açıklaması ve dilekçesi ile gündeme gelen Karagöl ile alakalı Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, mühendisler odası ve teknik elemanlara Karagöl’de inceleme yaptırdı. İlk olarak Karagöl’ün nasıl bu hale geldiği ile alakalı bilgi alınırken, DSİ ve Büyükşehir’in raporları incelenerek yol izleneceği dile getirildi.

Konu ile alakalı değerlendirme yapan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan; ”Burada bir göl vardı. Biraz büyütelim niyetiyle iyi niyetli olarak yapılan proje hazırlanmış kazı işi. 2008 yılında bir bütçe ile çalışma başlatıldı. 2009 yılında ben de il genel meclisi üyesiydim, işin çalışma aşamasını biliyorum. Burada kazı yapıldı. Yapılan kazı toprak gelmesi sonrasında durduruldu ama olanlar olmuştu. Gemlik Belediyesi tarafından da bir takım şeyler yapıldı. Bizim amacımız yeniden gölün eski halini alması, bu anlamda da ilk olarak teknik inceleme yapıyoruz” dedi.

Ardından söz alan MHP Meclis Üyesi Osman Durdu; ”Burası doğa harikası bir gölet. Doğal afet neticesinde kaybolmadı, yapılan bir çalışma ile kayboldu. İdare buraya piknik göleti olarak bakıyor. Feyziyeliler ise ‘göleti kuruttunuz bize geri verin diyor.’ Eğer burada yine o doğal güzellik oluşacaksa çalışılması yanındayız. Ekonomik maliyet ile eski haline dönüşür mü? Önemli olan bu” şeklinde konuştu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam