Bursa'da kentsel dönüşüm! 85 dosya çözüm bekliyor | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

28 Mart 2024 - 23:18
SON DAKİKA

Bursa’da kentsel dönüşüm! 85 dosya çözüm bekliyor

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, kentsel dönüşümle ilgili çözüm bekleyen 85 dosya olduğunu belirterek, “Çözülürse Bursa bu problemden kurtulacak, 85 şantiye olacak, çirkin görüntü ortadan kalkacak ve mağduriyet giderilecek”

reklam
Bursa’da kentsel dönüşüm! 85 dosya çözüm bekliyor
Son Güncelleme :

29 Kasım 2019 - 12:10

reklam

Olay gazetesi Yazarı İhsan Aydın’a konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, kentsel dönüşümde yaşanan sorunlarla ilgili olarak şunları söyledi:

‘ŞU AN 85 DOSYA VAR’

“Bu konuda Ankara’da temaslarımız olmuştu. Siyasetçi bunu çözmek istiyor, arzu ediyor. Oradaki sıkıntı yönetmeliklere aykırı hareket edilmesi. Yönetmelikleri biz yapmışız. Şehir böyle gelişsin dediğimiz, kendi koyduğumuz kurallara aykırı hareket ediyoruz. Bunların düzeltilmesi lazım. Bursa’da şu an çözülemeyen 85 dosya var. Bunlardaki emsal artışları falan haksızdır. Bu konu farklıdır, bunu tartışmıyoruz ama işin mağduriyet boyutu da var.

’85 ŞANTİYE MAĞDURİYETİ ÇÖZECEK’

Çözülürse Bursa bu problemden kurtulacak, 85 şantiye olacak, çirkin görüntü ortadan kalkacak ve mağduriyet giderilecek. Bunun dışında kentsel dönüşümün yöntemleri var. Rezerv alanlar ihdas edilerek başlanılır. Belli sayıda konut yapıp çevreyi orayı taşıyıp, çevresini yaparsınız. Kentsel dönüşümün suya düşen damlalar gibi halka halka genişlemesi lazım. İnsanların evini yıkıp nereye taşınırsan taşın, nerede oturursan otur diyemezsiniz. Yeni dönüşümlerde ilave okul, altyapı, hastane, ibadet alanı, park gibi ihtiyaç alanları sağlanmalı. Rezerv alanlarda konutlar üretilmeli. Bursa’da kentsel dönüşüm böyle yürümeli.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam