Bursa'da kira fiyatları aldı başını gitti | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 11:19
SON DAKİKA

Bursa’da kira fiyatları aldı başını gitti

Son yıllarda kira fiyatlarının en çok yükseldiği illerin başında Bursa geliyor. Öyle ki, tek kişinin çalıştığı bir ailenin oturabileceği fiyat aralığında daire bulmak neredeyse imkansız hale geldi. ‘Kırmızı Mikrofon’ bu kez Bursa’daki kira fiyatlarını sordu. Büyükşehirde yaşamanın maliyetini ciddi biçimde ödeyen Bursalılara kira fiyatları konusunda bir dokunan bin ah işitiyor.

reklam
Bursa’da kira fiyatları aldı başını gitti
Son Güncelleme :

19 Aralık 2019 - 10:15

reklam

Bursa’da ev sahibi olmak zor. Kirada oturmak ise hiç kolay değil. Nedeni son yıllarda ciddi bir biçimde yükselen fiyatlar.

Özellikle yeni evlenen çiftlerin eğer ev sahibi olamıyorlarsa en önemli sorunlarından biri kiralık daire bulmak.

Nilüfer’de kiralık daire fiyatlarının ortalama bin 300 ila 2500 TL arasında değiştiği bir yana dursun;Yıldırım, Kestel ve Gürsu’da bile özellikle son 5 yılda yapılan dairelerde kira fiyatları bin TL ile 1800 TL arasında konumuna, katına ve daire tipine göre değişiyor.

Bursa’da dar gelirli vatandaşların kiralık daire ihtiyaçlarını mevcut konut sutoğunun 3’te 2’sini oluşturan ruhsatsız binaların karşılaması da ayrı bir konu başlığı.

Peki, Bursalılar kira fiyatları hakkında ne düşünüyor?

Kirayı ödemekte zorluk çekenler var mı?

Bursa’da kira fiyatlarının yüksek olması normal mi ve son yıllarda yaşanan ciddi artışı ‘Büyükşehirde yaşamanın maliyeti’ olarak açıklamak yeterli mi?

İşte Bursalıların ‘Kırmızı Mikrofon’a yansıyan görüşleri…

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam