DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 12°C
Karla Karışık Yağmur

Bursa’da lüks rezidansların arasında sebze bahçesi

Bursa’da şehrin en güzide yerlerinden birinde rezidanslar arasındaki 4 dönümlük tarlada yetişen sebzeler, hemen yanı başındaki kebapçının mutfağında pişirilip müşteriye taze taze servis ediliyor. Müşteriler hem kebaptaki sebzeleri hem de turşuları dalından doğal haliyle afiyetle tüketmenin mutluluğunu yaşıyor

11.11.2019
11
A+
A-

İzmir Yolu, Fatih Sultan Mehmet Metro Durağı karşısındaki Harran Kebap’ın işletmecisi Ahmet Cengiz, işyerinin yanındaki 4 dönümlük tarlada yetiştirdiği doğal sebzelerle kebap yapıp müşterilerine sunuyor. Şehrin merkezinde yer alan arazide domates, patlıcan, biber, salatalık ve Urfa biberi yetiştiren Cengiz, doğal lezzetleri ile müşterilerin büyük beğenisini kazanıyor.

Kebabın yanı sıra yetiştirdiği ürünlerle ev usulü turşu da kuran Cengiz, doğal turşularını müşterilerine servislerinin yanında takdim ediyor. Harran Kebap’ın turşuları büyük beğeni ile karşılanırken dileyen müşteriler istedikleri kadar turşu satın alabiliyor. Yükselen binaların arasında yetişen sebzeleri görenler ise gözlerine inanamıyor.

Değerli arazide yetişen ürünlerden taze olarak yapılan kebapların müşterilerin büyük beğenisini kazandığını belirten işletme sahibi Ahmet Cengiz, “Müşteriler yedikleri kebap veya diğer ürünlerin farklı tatta olduğunu söylüyor. Bursa’nın merkezinde böylesine bir noktada sebze yetiştirmemiz insanları şaşırtıyor. Tarladan kendi ellerimizle topladığımız patlıcanları gerekli işlemlerin ardından hemen kebap yapıp sofraya getiriyoruz. Kebabı kebap yapan kaliteli malzemedir. Bunun temini bazı bölgelerde gerçekten çok zor. Biz yazın kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz ürünlerle yaptığımız için farklı bir lezzeti yakalamış oluyoruz” dedi.


Bu arazinin Nilüfer bölgesine farklı bir renk kattığını belirten Ahmet Cengiz, “Hiçbir yerde olmayan tamamen doğal ürünler elde ediyoruz. Gelen bazı müşterilerimizin çocukları hayatlarında hiç bahçe görmediği için çok şaşırıyor. Patlıcan ağacı diyen çocuklar oluyor. Kimi ise kendisinin de bahçesi olduğunu belirterek bizden yetiştirme konusunda bilgi alışverişinde bulunuyor. Meyve veya sebze de olsa bunları dalından kopararak müşteriye sunmak bambaşka bir duygu” diye konuştu.


Tek şube olduklarını ifade eden Cengiz, “30 kişi istihdam ediyoruz. Şubeleşmek bizim sektörümüzde çok zor. ‘Birinci şubeyi para kazanmak için, ikinci şubeyi meşhur olmak için, üçüncü şubeyi ise batmak için açarsın’ diye hizmet sektörüne yıllarını vermiş emektarların çok güzel bir tespiti var. Kebap menülerinin haricinde; susamlı sarma, şişten yoğurtlu, paşa dürüm, yoğurtlu kebap gibi farklı tatlarımızda mevcut” dedi. Turşu konusunda da müşterilerinin beğenisini kazandıklarına dikkat çeken Cengiz, “Bahçemizde yetiştirdiğimiz ürünlerin büyük bir kısmını kebap veya diğer menülerimizde kullanıyoruz. Bir kısmını da zamanı geldiği zaman toplayarak turşu kuruyoruz. Tamamen doğal olarak müşterilerimize sunuyoruz. Turşuluk bazı ürünleri tabi ki dışarıdan temin ediyoruz. Onların da özel yetiştirilmiş olmasına özen gösteriyoruz. Kimyevî hiçbir ilaç yok. Her gelen müşterimize turşu ve Urfa bostanamızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.