Bursa'da metal işçileri eylemde | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 13:52
SON DAKİKA

Bursa’da metal işçileri eylemde

Bursalı otomotiv sektöründe 4 aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden bir sonuç çıkmayınca, işçiler sabah 06:45 vardiyasında meşale ve sloganlarla yürüyüş düzenledi.

reklam
Bursa’da metal işçileri eylemde
Son Güncelleme :

17 Aralık 2019 - 13:10

reklam

Metal sektöründe 2019 yılı toplu iş sözleşmesi görüşmesindeki anlaşmazlık dördüncü ayına girdi.

En son Mayıs 2015 tarihinde mavi yakalı personelin zam eylemleriyle Türkiye’nin yanı sıra yabancı ajansların da günlerce ilk haberi olan Bursa’daki bir otomobil fabrikasında yine işçi protestoları yaşanmaya başlandı. Eylül ayında başlayan toplu iş görüşmelerinde 4 aydır bir netice alınamadı.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavrak’ın Türk Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yürüttüğü görüşmeler 130 bin kişiyi ilgilendirirken, Türk Metal Sendikası’nın yüzde 26.28’lik zam talebine karşı MESS’in yüzde 6.05’lik zam teklif etmesi yeniden eylemlerin başlamasına sebep olmuştu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam