Bursa'da Milli Eğitim'den Atatürk Kros Yarışlarına veto! İşte skandalın perde arkası | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 05:17
SON DAKİKA

Bursa’da Milli Eğitim’den Atatürk Kros Yarışlarına veto! İşte skandalın perde arkası

Bursa’da Uludağ Rotary Kulübü’nün 10 Kasım Atatürk’ü Anma Kros Yarışları dün sabah Soğanlı Botanik Parkı’nda yapıldı. Ancak koşuya Osmangazi’deki okulların katılmasına izin verilmedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine de taşınan skandalı enBursa.com’dan Burak Demirci araştırdı. İşte skandalın perde arkası…

reklam
Bursa’da Milli Eğitim’den Atatürk Kros Yarışlarına veto! İşte skandalın perde arkası
Son Güncelleme :

08 Kasım 2019 - 15:10

reklam

Bursa’da Uludağ Rotary Kulübü’nün 13 yıldır düzenlediği Okullararası Kros Yarışları, bu yıldan itibaren 10 Kasım Atatürk’ü Anma Kros Yarışları olarak koşulmaya başladı. Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 25 Ekim’de okullara bir yazı göndererek, öğrencilerin yarışlara katılmasını istedi, ancak yarıştan bir gün önce okullara gönderilen yazıyla 25 Ekim tarihli yazının “sehven” gönderildiği belirtilerek, öğrencilerin koşunun yapılacağı Botanik Parkı’na götürülmemesi istendi.

‘TARİKAT TALİMATI’ İDDİASI

“Atatürk’ü Anma Kros Yarışlarına” getirilen yasak kararı kısa sürede ülke gündemine otururken, kararın “tarikat talimatı” ile alındığı iddia edildi.

Konuyla ilgili enBursa.com’a konuşan Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, eğitimi yönetenlerin dünden bugüne Atatürk ve yarattığı değerler ile sorunlu olduğunu öne sürerek, “Çeşitli kurum ve kuruluşlara dair engelleme çabası içine giren Ormangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, her türlü tarikat ve cemaat faaliyetleri için okul kapılarını sonuna kadar aralamaktan geri durmuyor. Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, son dakika yazısı için talimatı hangi tarikattan aldıysa kamuoyunun bunu bilmeye hakkı vardır. Sembolik olarak yönetici koltuğunda oturanlar gerçekte eğitimi kimlerin adına yönetiyorsa Atatürk’ü Anma koşusuna katılımı da aynı odaktan talimatla engellemişlerdir.” dedi.

ROTARYENLERİN MİLLİ EĞİTİM BAKANI İLE GÖRÜŞMESİ

İddialar, Uludağ Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Yıldız ve Uluslararası Rotary 2440. Bölge Başkanı Fatih Akçiçek’in ağustos ayında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’la yaptığı görüşmeyi akla getirdi. “Rotary Okulda” projesi kapsamında yapılan ziyaretin ardından yapılan açıklamada, Bakan Selçuk’un projenin yayılması için destek vereceği bildirilerek, ilgili valilere protokol detaylarının aktarılması talimatını verdiği belirtilmişti.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un, Rotary’nin dönem projesi olan “Rotary Okulda” ile yakından ilgilendiği, Rotary Bölge Federasyonu’nun İzmir Valiliği ile imzaladığı protokolü de dikkatle incelediği ve uygulamanın yaygınlaşması için protokolün Bursa Valiliğine iletilmesi talimatını verdiği belirtilmişti.

İşte ne olduysa bu görüşmenin ardından oldu. Konunun kamuoyuna duyurulmasından sonra bazı basın yayın organlarında “MEB’den mason karargahı Rotary Kulübü’ne destek” başlığı ile haberler yapıldı. Haberlerde “Mason karargahları arasında yer alan Rotary Kulübü’nün İzmir’in ardından evliyalar şehri Bursa’ya da kanca attığı ortaya çıktı” gibi ifadeler kullanıldı.

SON DAKİKADA ‘SEHVEN’ YAZISI

Ekim ayının başlarında yayınlanan bu haberlerden sonra da Bursa’daki skandal yaşandı.

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Eğitim’in oluru doğrultusunda 25 Ekim 2019’da okullara bir yazı göndererek, koşuya katılım sağlanmasını istedi. Ancak koşudan bir gün önce saat 17:00 sıralarında okullara ikinci bir yazı gönderen Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilk yazının “sehven” gönderildiğini ve işleme alınmaması gerektiğini belirtti.

Gelişmeleri enBursa.com’a değerlendiren Uludağ Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Yıldız, kendilerinin de gelişmeleri medyadan takip ettiklerini söyledi.

Daha fazla öğrencinin etkinliğe katılmasını arzu ettiklerini belirten Yıldız, şunları kaydetti:

‘KEŞKE BÖYLE OLMASAYDI’

“Etkinliği 13 yıldır düzenliyoruz. Bu senenin teması Atatürk olarak belirlendi. Atletizm Federasyonu ve Milli Eğitim’in oluru ile düzenlenen bir etkinlik. Yüzlerce öğrencinin katıldığı etkinliği başarı ve coşkuyla gerçekleştirdik. Ancak, gönül isterdi ki daha fazla öğrenci katılsın, sporla buluşsun. Geçmiş yıllarda etkinliğimize katılıp sporcu olmaya karar veren ve ülkemizi temsil eder noktaya gelen öğrencilerin olduğu bilgisi bizi mutlu ediyor ve etkinliğimizin amacına ulaştığını gösteriyor. Basından takip ettiğimiz kadarıyla Osmangazi İlçe Milli Eğitim okullara gönderdiği bir yazı ile etkinliğe katılım sağlanmamasını istemiş. Böyle bir kararın neden ve nasıl alındığıyla ilgili bir bilgimiz yok. Tabii 10 Kasım’a denk gelmesi bir talihsizlik. Keşke böyle bir şey olmasaydı.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam