Bursa'da öğrencilerin robotları futbol turnuvasında yarıştı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

24 Nisan 2024 - 21:24
SON DAKİKA

Bursa’da öğrencilerin robotları futbol turnuvasında yarıştı

BOSİAD üyesi sanayicilerin destek verdiği ve mekanik tasarımından yazılımına kadar tüm aşamalarını öğrencilerin hazırladığı robotlar, düzenlenen yarışmada futbol oynadı.

reklam
Bursa’da öğrencilerin robotları futbol turnuvasında yarıştı
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2019 - 5:47

reklam

‘BOSİAD Mesleki-Teknik Eğitimi Özendirme Projesi’ni hayata geçiren Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD), sanayi bölgesi sınırları içinde eğitim veren Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine destek verdi. BOSİAD üyesi şirketlerin desteğinde; kontrol kartı tasarımından mekanik gövdesine, yazılımından mobil uygulamasına kadar tamamı öğrenciler tarafından oluşturulan robotlar, düzenlenen yarışmada futbol oynadı.

Okulda düzenlenen BOSİAD FUTRO (Futbol Oynayan Robot) Yarışması’nın açılışına BOSİAD Başkanı Rasim Çağan, Yönetim Kurulu üyeleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“SİZLERE DAHA FAZLA DESTEK OLACAĞIZ”

Programda söz alan BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Çağan, sürdürülebilir büyüme ve gelişme için eğitime çok önem vermek gerektiğini söyleyerek, “BOSİAD olarak ‘Güçlü Türkiye İçin Mesleki Eğitim’ Projesi’ni başlattık. Hedefimiz; teknolojik gelişmeleri iyi takip eden, günümüz sanayi ihtiyaçlarına cevap veren nitelikli işgücü yaratmak. Bunu da iş dünyası ile siz öğrencileri daha da yakınlaştırarak, ileride çalışacağınız iş ortamlarının beklentilerini sizlere anlatarak yapabiliriz. FUTRO Yarışması, teknolojik gelişmeleri takip etme yolunda çok güzel bir örnek. Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokol gereği de önümüzdeki günlerde sizleri daha fazla destekleyeceğiz. Hepinize şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

16 EKİP 32 ROBOTLA YARIŞIYOR

Yaklaşık iki ay boyunca yarışma için çalışan öğrenciler 32 robotla, 16 ayrı ekip oluşturdu. Robotların üretim adımları olan; kontrol kartı tasarımı, montaj, lehimleme, mekanik gövde tasarımı ve gövdenin oluşturulması, mekanik montaj, robot yazılımı, mobil uygulama yazılımı süreçlerinin tamamı öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Takımlara, sponsor firmaların isimlerinin verildiği yarışmanın finali ise 4 Mayıs tarihinde yapılacak olan BOSİAD Futbol Turnuvası’nın final töreninde gerçekleştirilecek.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam