Bursa'da ortaokul öğrencileri elektrikli araç üretti | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 00:00
SON DAKİKA

Bursa’da ortaokul öğrencileri elektrikli araç üretti

Bursa’da, Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri “ASIM 2023” isimli elektrikli araç üretti.

reklam
Bursa’da ortaokul öğrencileri elektrikli araç üretti
Son Güncelleme :

15 Mayıs 2019 - 14:46

reklam

Öğrenciler, tamamen kendilerinin tasarımı olan ve bin 500 liraya mal ettikleri aracı okul bahçesinde basın mensuplarına tanıttı.

Okulun robotik kodlama öğretmeni Muhammet Ali Balkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ön çalışmanın ardından 20 günde projeyi tamamladıklarını söyledi.

Balkaya, “Bu çocukların yaptıkları ilk iş, kendi mahallelerindeki görme engelli bir vatandaşa akıllı baston yapmak oldu. Bundan sonra da kafalarında bir proje varmış; hep ekranlarda gördükleri elektrikli arabalar. Tabii bütçemiz kısıtlı olduğu için bunun büyüğünü yapamasak da küçük boyutunu yapmaya karar verdik.” dedi.

Proje ekibinden 7’nci sınıf öğrencisi Zekeriya Demir ise aracın hareket halindeyken kendi enerjisini üretebildiğini aktardı.

Bu araca “ASIM 2023” adını verdiklerini dile getiren Demir, “Bu ismi, Mehmet Akif Ersoy’un şiirinde geçen ‘Asım’ın nesli’ ibaresinden aldık. 2023 de Türkiye’nin 2023 Vizyonu’ndan geliyor.” ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Memet Çakmak da Teknofest yarışması için onaylanmış üç projelerinin olduğunu kaydetti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezinin destekleriyle 11 branşta kurslar açtıklarını anlatan Çakmak, “Bu kurslardan biri, robot uygulama kursuydu. Öğrencilerimize teknolojik anlamda destek olabilmek ve bilgi verebilmek için bu yolu izledik. Öğrencilerimiz de bu alanda başarılı olup yazılım alanında kendilerini geliştirdiler.” diye konuştu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam