Bursa'da ovaya dökülen tavuk gübresi bıktırdı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 07:21
SON DAKİKA

Bursa’da ovaya dökülen tavuk gübresi bıktırdı

Bursa Orhangazi’de Çeltikçi altındaki tarım alanlarının bulunduğu ovada dökülen tavuk gübreleri çevrede tarım yapan vatandaşları isyan noktasına getirdi. Hem koku hem de sineklenmeye neden olan tavuk gübrelerinin dökülen yerlerden kaldırılması için çiftçilerin yaptığı başvurular ise karşılık bulmadı.

reklam
Bursa’da ovaya dökülen tavuk gübresi bıktırdı
Son Güncelleme :

05 Ağustos 2019 - 15:23

reklam

Orhangazi’ye bağlı Çeltikçi Mahallesi altındaki tarım alanlarında yaz dönemlerinde sebze ve meyve hasatlarının en yoğun olduğu dönemde bir araziye dökülen tavuk gübreleri vatandaşları isyan noktasına getirdi. Çeltikçi altındaki ovada bir vatandaş tarafından kiralandığı belirlenen arsa üzerine dökülen tavuk gübresi yoğun şekilde çevre kirliliğine neden oluyor.

Tavuk gübrelerinin alana dökülmeye başladıktan sonra yoğun bir koku ve sineklenme yaşandığını belirten Dursun Şafak isimli çiftçi bu konuda kaymakamlık ve Orhangazi Belediyesi’ne başvuruda bulunmasına rağmen bir yaptırım uygulanmadığını belirterek, “Şu anda ürünlerimizin hasat dönemi. Onlarca işçi çalıştırıyoruz. Ama ne yazık ki araziye dökülen tavuk gübresinin oluşturduğu çevre kirliliği ve sineklenme bize büyük zorluk yaşatıyor. Belediyenin bu konuda bir çözüm üretmesini bekliyoruz” diye konuştu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam