Bursa'da parklardaki zeytinler değer kazanıyor! | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 02:34
SON DAKİKA

Bursa’da parklardaki zeytinler değer kazanıyor!

Gemlik Belediyesi, parklardaki zeytinleri toplayarak işleyecek.

reklam
Bursa’da parklardaki zeytinler değer kazanıyor!
Son Güncelleme :

27 Kasım 2019 - 13:20

reklam

Gemlik Belediyesi, yetki sınırları içinde olan park, bahçe ve piknik alanlarındaki zeytin ağaçlarında yetişen zeytinleri toplayacak. Âtıl ve sahipsiz durumda, daha önce bakım yapılmamış zeytinler toplanarak işlenecek. Daha önce el değmemiş zeytinler yağ ve sabuna dönüştürülerek özel şişelerde hediyelik hâline getirilecek. İlk etapta konuklara hediye edilmek üzere hazırlanacak ürünler, gelecek yıllarda yoğunluğa göre değerlendirilecek.

Konuyla ilgili Gemlik Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Engürücük, Gencali, Kurşunlu ve Umurbey’de çok sahipsiz zeytin ağaçlarında hasada başlayan ekipler şimdiden kasalarca zeytin topladı. İlk etapta bir ton zeytin toplamayı hedefleyen belediye ekipleri, böylece dökülen ve boşa giden tonlarca mahsûlü değerlendirerek Gemlik zeytininin marka değerlini yükseltmeyi hedefliyor.
Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Demir, daire müdürleri ile birlikte Kurşunlu’da devam eden hasadı yerinde inceledi.

Öte yandan konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, zeytini yeniden bereketli hâline getirmenin öncelikli işleri arasında olduğunu belirtti. Gemlik’in zeytinin başkenti olduğunu vurgulayan Başkan Sertaslan, “Zeytine bereket getireceğimize söz vermiştik. Ürünlerimizin marka değerini yükseltmek için uzun süre konuşulan bir festival gerçekleştirdik. Bu festivalde üreticilerimiz doğrudan Gemlikliler ile buluşarak en güzel zeytini sunma imkânı bulmuştu. Ayrıca yurt dışından gelen misafirlerimiz de bu zeytin ile tanıştılar. Zeytinimizin zaten yüksek olan bilinirliğini daha da arttırmak, parklarımızda sokaklara dökülen zeytinlerimizi değerlendirmek için çalışmalara başladık. Böylece hem tonlarca ürünün ziyan olmasının önüne geçeceğiz, hem de Gemlik zeytini adına örnek bir çalışma gerçekleştireceğiz” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam