Bursa'da parklardaki zeytinler ihtiyaç sahiplerinin sofralarına | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 15:25
SON DAKİKA

Bursa’da parklardaki zeytinler ihtiyaç sahiplerinin sofralarına

Bursa’da parklarda yetişen zeytin ağaçlarındaki zeytinler toplanıp yağları çıkartılarak ihtiyacı olanlara dağıtılıyor.

reklam
Bursa’da parklardaki zeytinler ihtiyaç sahiplerinin sofralarına
Son Güncelleme :

11 Aralık 2019 - 10:10

reklam

Mudanya Belediyesi örnek bir uygulamaya imza attı. İlçenin parklarında yetişen dünyanın en kaliteli zeytinlerini toplayan Mudanya Belediyesi Zeytin Dalı ekipleri bu zeytinleri yağhanede sıktırıyor. Zeytinyağı şişelenerek ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak dağıtılıyor. Bu uygulamayla ilçedeki zeytinlerin ziyan olması engellenirken ihtiyacı olan aileler de zeytinyağına sahip oluyor.


Mudanya’da yapılan örnek uygulamayı anlatan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bizim parklarımızda ortak kullanım alanlarında ve yolların kenarlarında bulunan belediyemize ait zeytin ağaçlarındaki zeytinleri toplayarak yağ çıkartıyoruz. Çıkartılan bu yağları ücretsiz olarak ihtiyacı olanlara dağıtıyoruz. Geçtiğimiz yıl 1 ton 500 kilo yağ çıkarttık. Zeytin Dalı ekibimizin kontrolü altında olan ihtiyaç sahiplerine bu yağları ücretsiz olarak dağıttık. Bu dağıtım işinde kimseyi rencide etmiyoruz. Sağ elin verdiğini sol el görmeden insanlarımıza ufak da olsa katkı sunuyoruz” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam