Bursa'da patlama sesi korku yarattı! | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 10:13
SON DAKİKA

Bursa’da patlama sesi korku yarattı!

Bursa’nın Karacabey ilçesinde patlamaya benzer esrarengiz ses paniğe sebep oldu.

reklam
Bursa’da patlama sesi korku yarattı!
Son Güncelleme :

21 Ağustos 2019 - 19:30

reklam

Alınan bilgiye göre, Karacabey sahilinde 15.30 sıralarında duyulan ses paniğe sebep oldu.

Yeniköy’de meydana gelen büyük patlama sesinin jet uçaklarının ses hızını aşmasından dolayı yaşandığı ortaya çıktı. Yetkililer, vatandaşların panik yapmamasını herhangi bir olumsuz olay yaşanmadığını bildirdiler.

Bölge sakinleri ise, deprem olduğunu zannettiklerini belirterek, “Sanki bomba atılmış gibi bir ses çıktı. Çok kötü bir patlamaydı. Korku dolu anlar yaşadık” dediler

SONİC PATLAMA NEDİR?

Sonic patlama, ses hızı veya üzerinde bir hızla hareket edilmesinin bir sonucudur. Ses hızı, deniz seviyesinde ve 21 derece sıcaklıkta yaklaşık 1235.5 km/sa’dir. Bazı uçaklar ve jetler bu hızı aşabildikleri için sonic patlama oluşturur. Jetler, alçak uçuş yaptığından dolayı sonic patlama sesi hissedilir.

Öncelikle nedir bu sonik patlama? Sonik patlama (sonic boom), ses hızında veya ses hızının üzerinde bir hızda hareket edilmesi sonucu meydana gelen bir olay. Ses hızı, deniz seviyesinde ve 21ºC sıcaklıkta yaklaşık 1235.5 km/sa’dir. Günümüzün havacılık teknolojisinde bu hızın aşılması pek zor olmadığı için de sonik patlamalar meydana gelebiliyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam