Bursa'da sağlığa yeniden planlama | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

25 Nisan 2024 - 10:03
SON DAKİKA

Bursa’da sağlığa yeniden planlama

Bursa’da sağlık hizmetleri yeniden planlanıyor. Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa’daki 3 büyük hastanenin yeni planlamasını açıkladı.

reklam
Bursa’da sağlığa yeniden planlama
Son Güncelleme :

14 Ekim 2019 - 12:10

reklam

Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, merkezdeki Ali Osman Sönmez Çekirge Devlet, Dörtçelik Çocuk ve Yüksek İhtisas hastanelerinin yeni planlamasını Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’a açıkladı.

Buna göre, Bursa’daki yeni sağlık yapılanması şöyle:

‘İNŞAATI DEVAM EDEN HASTANE BİN YATAĞA ÇIKIYOR’

“Acemler’de Ali Osman Sönmez Çekirge Devlet Hastanesi inşaatına 950 yataklı başlamıştık, ihalesi yeniden yapılırken bazı revizyonlarla bin yatağa çıkıyoruz. Yoğun bakım da 250-300 yatağa yükselecek. Bu hastanemizde kanser tedavisine yönelik Onkoloji Tanı Merkezi yanı sıra kardiyovasküler cerrahide standart üstüne çıkacağız.”

‘NİLÜFER’E KADIN DOĞUM HASTANESİ’

“Nilüfer’deki Dörtçelik Çocuk Hastanesi yanında arsamız var. Burada, Çocuk Hastanesi yanına bir de Kadın-Doğum Hastanesi planladık.”

‘YÜKSEK İHTİSAS GENİŞLEYECEK’

“Kentin doğusundaki Yüksek İhtisas Hastanesi’nin çok önemli görevleri var. Hem bölgesindeki 1.5 milyon nüfusa, hem doğudaki ilçeler ve illerden gelenlere sağlık hizmeti verecek. Ayrıca kardiyovasküler cerrahi sorumluluğu var. Yüksek İhtisas Hastanesi’ni genişleteceğiz. Bunun için de önündeki Diş Hastanesi’ni kaldıracağız. Oraya kampus girişi yapacağız. Arkasındaki otoparkları genişletip sıkıntıyı gidereceğiz. Yüksek İhtisas’ı rolüne uygun hale getireceğiz.”

‘DİŞ HASTANESİ SİTELER’E’

“Göğüs Hastanesi depreme dayanıksız olduğu için boşalttık. Yıkıp Bursa Diş Hastanesi’ni orada yapmayı planlıyoruz. İlçeler dahil herkes Araştırma Hastanesi olan Yüksek İhtisas’a geliyor. Orası şu an tam bir kaos, rahatlatmamız lazım. Bunun için önce her ilçe kendi hastasını tedavi edecek. Herkesin merkeze gelmesi gerekmeyecek.”

‘BURSA DEVLET’E DAHİLİYE GÖREVİ’

“Bursa Devlet Hastanesi taşınmasaydı bile depreme dayanıklı olmadığı için yıkılacaktı. Şimdi biz burada tarihi taş binayı koruyup diğerlerini yıkacağız ve 250-300 yataklı yeni bir hastane yapacağız. Bursa Devlet Hastanesi genelde dahiliye hizmetleri olarak göz, kulak-burun-boğaz, obezite ve basit cerrahi müdahaleler için planlandı.”

‘KÜÇÜKBALIKLI’YA YENİ HASTANE’

“Trafiğin de yoğun olduğu İstanbul Caddesi ya da Küçükbalıklı bölgesindeyse cerrahi ağılıklı yeni bir hastane planladık.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam