Bursa'da servis alarmı! | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

28 Mart 2024 - 22:27
SON DAKİKA

Bursa’da servis alarmı!

Ders zilinin çalmasına artık 5 gün kaldı. Bursa’da okul servisleri bu yıl çok daha sıkı denetlenecek.

reklam
Bursa’da servis alarmı!
Son Güncelleme :

03 Eylül 2019 - 13:10

reklam

Bursa Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 2019-2020 eğitim öğretim yılında da öğrencilerin güvenli bir şekilde okula gidip gelmeleri için hazırlıklarını sürdürüyor.

Olay gazetesinden Enver Akasoy’un haberine göre, üzücü olayların yaşanmaması için servis araçlarında hiç bir eksikliğe göz yumulmayacak.

BU İKİSİ ÇOK ÖNEMLİ

Kentteki yüzlerce servis aracını bu yıl sıkı bir şekilde denetlemeye hazırlanan ekipler, öğrenci taşıyacak minibüslerde ‘OKUL TAŞITI’ yazısı ile frene basıldığında ışıklı ‘DUR’ uyarı lambanın mutlaka çalışır durumda olmasını istiyor. Okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin taşınması sırasında araçlarda rehber personel bulundurulmasının da zorunlu olduğu kaydediliyor.

KURALLARA UYUN

Yetkililer, sürücülere mesaj vererek ‘Şoförün başta hız, kavşaklarda geçiş önceliği, indirme ve bindirme kurallarına riayet edip etmediklerini de denetleyeceğiz. Bunların dışında öğrencilerin kolayca erişebilecekleri camlarının sabit olması gerekiyor. Kapılar da otomatik olmalı. Bunlara uymayanlara ceza var’ şeklinde konuştu.

EMNİYET KEMERİ ZORUNLU

Polis ekipleri denetimleri sırasında öncelikle araçlarda fazla yolcu bulunup bulunmadığına, her koltukta emniyet kemeri olmasına ve camların açılmayacak şekilde dizayn edilip edilmediğine bakacak. Ayrıca, korsan servislere de göz açtırılmayacak.

HER VELİ MÜFETTİŞ OLMALI

Kentteki okul servislerinin denetimi konusunda velilerin de ekiplere destek olması isteniyor. Yetkililer, ‘Veli, eğitimsiz bir şoförün ya da yardımcı hizmetlisi olmayan bir aracın çocuğunu taşımasına izin vermemeli. Gördükleri olumsuzluğu bizleri bildirsinler’ diyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam