Bursa'da serviste unutulan çocuğu polis buldu | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 06:11
SON DAKİKA

Bursa’da serviste unutulan çocuğu polis buldu

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde 4 yaşındaki erkek çocuğu anaokuluna gitmek için bindiği servis aracında uyuya kaldı. Minibüste unutulan çocuk uyandıktan sonra araçtan inerek tek başına yürümeye başladı. Çocuk Şubesi ekiplerinin devriye gezerken fark ettiği küçük S.K. ailesine teslim edildi. Çocuğu araçta unutan servis görevlileri ve aileye haber vermeyen okul yönetimi hakkında soruşturma başlatıldı.

reklam
Bursa’da serviste unutulan çocuğu polis buldu
Son Güncelleme :

09 Kasım 2019 - 10:10

reklam

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Çirişhane Mahallesi’nde yaşayan 4 yaşındaki S.K., aynı ilçedeki bir anaokuluna gitmesi için ailesi tarafından servis aracına bindirildi.

ÇOCUK UYUYAKALDI, GÖREVLİ FARK ETMEDİ

Aracın arka koltuğunda uyuya kalan 4 yaşındaki çocuğu okula geldiğinde servis görevlisi ve sürücüsü fark etmedi.

Sürücü S.İ. ile servis görevlisi S.A., aracı bir sonraki servis saatine kadar beklemek üzere Soğanlı Mahallesi’ndeki boş bir alana park etti. Daha sonra servis şoförü ve görevlisi, aracın havalanması için minibüsün cam ve kapılarını açarak araçtan uzaklaştı.

YA ÇOCUK POLİSİ OLMASAYDI?

Bu sırada uyanan 4 yaşındaki çocuk araçtan inerek yürümeye başladı. Çevrede devriye gezen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri kendi başına yürüyen çocuğu fark etti. Çocuğu ekip otosuna olan polisler ailesini bulmak için çalışma başlattı. Polis, çocuğun kendini ifade edememesi üzerine yakın bölgedeki tüm anaokullarıyla iletişime geçti.

Bir anaokulunun öğrencisinin sabah okula gelmediğini belirleyen ekipler çocuğun kimliğini tespit ederek, ailesine teslim etti. Okul görevlilerinin, S.K’nın okula gelmediği halde ailesiyle iletişime geçmediği bildirildi.

‘HÜRRİYETİ YOKSUN KILMA SUÇUNDAN İŞLEM’

Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, savcılık talimatı üzerine servis şoförü S.İ, servis görevlisi S.A. ve okulun kurucu üyesi A.A’yı emniyete götürdü.

Emniyette ifadeleri alınan kişiler hakkında “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan adli işlem başlatıldı.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLMADI

Öte yandan, çocuğun ailesinin konuyla ilgili şikayetçi olmadığı öğrenildi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam