Bursa'da su krizi kapıda! | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

28 Mart 2024 - 11:38
SON DAKİKA

Bursa’da su krizi kapıda!

Meteoroloji bugün ve yarın Bursa için yağış uyarısı yaptı. Bursa’nın bu yağışa ihtiyacı var. Zira kentin ana içme suyu kaynağı durumundaki barajlarda su seviyesi alarm veriyor. Buna göre, Bursa’nın iki aylık suyu kaldı.

reklam
Bursa’da su krizi kapıda!
Son Güncelleme :

31 Ekim 2019 - 13:25

reklam

BUSKİ’nin internet sitesinde yer alan verilere göre, su seviyesi Nilüfer Barajı’nda yüzde 13, Doğancı Barajı’nda ise yüzde 55 seviyesinde.

Barajlardaki seviye su alınamaz noktaya doğru giderken, BUSKİ Demiryolu altı olarak bilinen ve Bursa’yı ikiye ayıran Ankara-İzmir Yolu’nun alt kesimlerine ovadaki kuyulardan çektiği suyu veriyor.

BUSKİ yöneticileri suyun içilebilir standartlarda olduğunu belirtirken, vatandaşlar kokudan rahatsız.

BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, geçen hafta toplanan Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde “Barajlarımızda 2 aylık su kalmıştı. Biz derin kuyuları devreye aldık. Su rezerv sürecini 3 aya çıkardık. Kuyulardan aldığımız suyu direkt sisteme entegre ediyoruz. Kasım başı itibariyle yağış gözüküyor. İnşallah barajlarda su seviyesindeki azalma durduğunda yeraltı kuyularını devreden çıkaracağız. O zaman enerji sarfiyatı da ortadan kalkacak. Şu anda günde 400 bin metreküp suyun yaklaşık 140 bin metreküplük kısmı kuyulardan sisteme veriliyor. Ankara İzmir karayolunun altına komple derin kuyulardan veriyoruz. Vatandaşlarımıza ulaştırdığımız su TSE 266 standartlarına uygun. Numunesini alıp testlerini yapıyoruz. Halk Sağlığı Müdürlüğü de bizi sürekli denetliyor. Suyun içmeye engel bir durumu söz konusu yok. Sadece sertlikle ilgili sıkıntı olabilir. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar” demişti.

METEOROLOJİ NE DİYOR?

Kurak geçen sonbahar Bursa’da endişeye yol açarken, Meteoroloji’nin son tahminleri bugün ve yarın için yağmur gösteriyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam