Bursa'da T2 hattına yeni ihale | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

23 Nisan 2024 - 15:23
SON DAKİKA

Bursa’da T2 hattına yeni ihale

Bursa’da adeta yılan hikayesine dönen T2 tramvay hattı inşaatı için yeniden ihaleye çıkılacak.

reklam
Bursa’da T2 hattına yeni ihale
Son Güncelleme :

22 Eylül 2019 - 11:10

reklam

Bursa’da inşaatına 2015 yaz aylarında başlanan Kent Meydanı-Terminal arasındaki T2 tramvay hattı inşaatında yeni bir gelişme yaşandı.

Olay gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, son durumu, “Yüklenici firmayla sözleşmeden kaynaklı sorunlar vardı. Son gelişme şu: Sözleşme feshedildi. Yani, yeniden ihaleye çıkılacak ve hattın kalan yüzde 18’lik kısmını yeni firma tamamlayacak” cülmleleriyle bugünkü köşesine taşıdı.

İLK İHALE HAZİRAN 2015’TE YAPILMIŞTI

Bursa Büyükşehir Belediyesi, eski Başkan Recep Altepe döneminde 10 Haziran 2015 tarihinde T2 hattı için ihale yapmış, o dönem için yaklaşık 300 milyon liralık yatırımı kapsayan ihaleyi Ultra Teknoloji Sanayi ve Ticaret AŞ. almıştı.

Ancak aradan geçen sürede dövizdeki ani yükselişle birlikte inşaat durmuş, Altepe’nin ardından göreve gelen Alinur Aktaş, 20 Eylül 2018’de yaptığı açıklamada, T2 tramvay hattında 3 aylık son bir süre belirlediklerini belirterek, “Bana sorarsanız, yetişmez. Sonucu ne olur derseniz, sonucuna katlanırlar” demişti.

Aktaş, 25 Ocak 2019’da yaptığı açıklamada da “T2 hattını diğer raylı sistemlerle entegre etmemiz lazım. Kent meydanına doğru 1200 metresinde yerin altına girme kararı aldık” ifadelerini kullanmıştı.

.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam