Bursa'da tartışma yaratan video! 'Boru değil il başkanı…' | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 10:47
SON DAKİKA

Bursa’da tartışma yaratan video! ‘Boru değil il başkanı…’

AK PARTİ Bursa İl Teşkilatı bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak toplantıyı beklerken, sosyal medyada yer alan bir video tartışma yarattı. Seçim döneminde çekildiği tahmin edilen videoda AK PARTİ Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a “Boru değil, il başkanı konuşuyor” diyerek, şakayla karışık sitem ettiği görülüyor.

reklam
Bursa’da tartışma yaratan video! ‘Boru değil il başkanı…’
Son Güncelleme :

04 Ağustos 2019 - 12:10

reklam

Yerel seçimlerden başarıyla çıkılsa da suların durulmadığı AK PARTİ Bursa Teşkilatında tüm dikkatler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak toplantıda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 19:00’da AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek teşkilat yemeğine katılacak.

AK PARTİ Bursa basın biriminden yemeğin basına kapalı olacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yapılan açıklamada da “programın sadece kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla” açıklandığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda AK PARTİ Bursa teşkilatına vereceği mesajlar merak edilirken, sosyal medyada yer alan bir video tartışma yarattı.

‘BORU DEĞİL İL BAŞKANI KONUŞUYOR’

Seçim döneminde çekildiği tahmin edilen videoda, konuşma yapmak üzere kürsüde bulunan AK PARTİ Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın törenden ayrıldığı anlaşılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, “Sayın Başkanım nereye gidiyorsunuz, hayırdır inşallah! Alinur Başkan, şöyle alayım ben sizi lütfen. Boru değil, il başkanı konuşuyor” diyerek, şakayla karışık sitem ettiği görülüyor.

Salman’ın sözlerinin kalabalık tarafından alkışlar ve kahkalarla karşılanması dikkat çekiyor.

AK Parti Bursa teşkilatında yaşanan, ancak kamuoyunda dillendirilmeyen parti içi sorunlarla belediye-parti ilişkilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı toplantıda ele alınması bekleniyor.

AKTAŞ’IN GAFLARI GÜNDEME GELECEK Mİ?

AK Parti Bursa teşkilatında yerel seçimlerin kazanılmış olmasına karşın CHP ile aradaki farkın 46 bin 932 gibi tehlike sınırında bir rakam olması tartışmalara yol açmıştı.

AK Parti Bursa’da Büyükşehri Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın seçim öncesi ve sonrası yaptığı bazı açıklamalar da tartışma konusu…

Aktaş’ın seçim öncesi ilk gafı “Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet ve Bahriye Üçok gibi aydınları vatan hainliğiyle suçlaması” olmuştu.

AKTAŞ’IN O AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN

Aktaş, seçim öncesi yaptığı bir başka açıklamada da Trabzonspor’un “şike” yaptığını ima etmişti.

TRABZONSPOR’A ‘ŞİKE’ İMASI

Trabzon’un işgalden kurtuluşunun 101’inci yıldönümünde Bursa’da düzenlenen törende konuşan Aktaş, “Bursaspor’umuz şampiyon olduysa bunda Trabzonspor’un o sağlam duruşunun çok ama çok değeri var biliyoruz. Aynı şekilde ligde kaldıysak Trabzonspor’umuzun çok ama çok katkısı var” demişti.

ATATÜRK’SÜZ 19 MAYIS AFİŞİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye gündemine konu olan bir başka icraatı da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı öncesi bilboradlara asılan Atatürk’süz kutlama afişleri olmuştu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılını kutlamak için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlattığı afişlerde Atatürk ismine ve görseline yer verilmemişti.

Tepkiler üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada söz konusu afişlerin “Belediyenin grafik biriminin hazırladığı çalışmalardan birinin tam bitmemiş taslak halinin asılması sonucu maalesef eleştirilere sebep olduğu” belirtilmişti.

30 AĞUSTOS SKANDALI

Başkan Aktaş, son olarak da 30 Ağustos Zafer Bayramı için sarf ettiği “Halkın genelini ilgilendiren bir bayram değil” şeklindeki sözleriyle Türkiye gündemine oturmuş; sözlerinin çarpıtıldığını savunan Aktaş, “30 Ağustos tarihinin anlamına binaen evliliğini bile bu tarihte gerçekleştirdiğini belirterek, “Bilerek ve isteyerek anlamlı bu günde evlenmiş bir insana küfür ederek, demokrasiye katkıda bulunmuyorsunuz. Şimdi gerçekler bu iken asıl ortaya çıkan ne biliyor musunuz? ‘Biz Bursa’yı seçimle kazanamadık ama seçilmiş bir başkanı, onun partisini ve ittifakını nasıl yıpratırız?’ derdinde olan odaklar, kendi dar çerçevelerinden kampanya başlatmak istediler. Günlerdir bitmek tükenmek bilmeyen yalan ifadeler, hakaretler, küfürler, aşağılamalar, çarpıtmalar, iftiralar ortalıkta dolanıyor. Kimse ifademi eğip bükerek, kendine malzeme yaparak, Bursa halkına, seçilmiş başkanına ve meclis üyelerine hakaret edemez. O gün sarf ettiğim sözlerin, meclis tartışmalarının harareti sebebiyle yanlış anlaşıldığını düşünüyorum” demişti.

‘HUZUR HAKKI’ TARTIŞMASI

Aktaş, belediye şirketlerinin yönetim kurulu başkanı olarak aldığı “huzur hakkı” ile de tartışma konusu olmuştu.

BURSA’DA ‘HUZUR’ KAÇ PARA?

Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan kurumsal açıklama ile Başkan Aktaş’ın bireysel açıklaması arasındaki fark da dikkat çekmişti.

SU VE ULAŞIM ZAMLARI

Bursa’da en çok tartışılan ve tepki çeken uygulamaların başında ise su ve ulaşım ücretlerinin yüksek oluşu geliyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam