Bursa'da Türk ve Yunan halk müzikleri konseri | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

18 Nisan 2024 - 17:51
SON DAKİKA

Bursa’da Türk ve Yunan halk müzikleri konseri

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu haftaki konserinde, asırlardan beri komşuluk ilişkileri çerçevesinde daima kültürel etkileşim halindeki Türk ve Yunan halklarının müzikleriyle seyirci karşısında olacak.

reklam
Bursa’da Türk ve Yunan halk müzikleri konseri
Son Güncelleme :

27 Mart 2019 - 2:46

reklam

BBDSO‘dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yunan şef Nikos Haliassas’ın yöneteceği konserde, İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Teyfik Rodos, bas solist olarak sahne alacak.

Konserin diğer solisti keman sanatçısı Olgu Kızılay, Yunan besteci Papageorgiu’nun keman konçertosunu orkestra eşliğinde seslendirecek.

Ahmet Adnan Saygun’un “Bozlak” ve Nikos Skalkottas’ın “Yunan Dansları” gibi dost iki ülkenin müziklerinin harmanlanacağı konser, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde  saat 20.00’de başlayacak.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam