Bursa'da üreticinin tepkisi karşılık buldu | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

25 Nisan 2024 - 08:59
SON DAKİKA

Bursa’da üreticinin tepkisi karşılık buldu

Bursa’da Kraliçe İnciri olarak bilinen Siyah İncir ihracatı aracı firmaların fiyat kırmak için alımı dondurmasıyla durmuştu. Üreticiler eylem yaparak seslerini duyurdu. Devreye giren Büyükşehir Belediyesi Tarım AŞ. aracı firmaların üzerinde rakamla alım yaparak üreticiye destek oldu.

reklam
Bursa’da üreticinin tepkisi karşılık buldu
Son Güncelleme :

28 Ağustos 2019 - 15:10

reklam

Tarım Aş. aracılığıyla alınan siyah incir üreticinin yüzünü güldürürken, Avrupa pazarına da ürün akışı yeniden başlamış oldu.

3 liraya kadar düşen siyah incir kilogram fiyatının önümüzdeki günlerde artması bekleniyor.

Tarım AŞ. Genel Müdürü Fetullah Bingül, “Biz aslında sezonun başından beri sahadayız. Durumu takip ediyoruz. Her gün de daha fazla alım yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Bingül, ürünlerin fiyat çeşitliliğinde, üretim yerindeki hava şartlarından ihracat yapılan ülkelerin raf durumuna kadar pek çok farklı konunun etkili olduğunu ifade ederek, yağmurların ardından gelen aşırı sıcakların da günlük toplanan ürün miktarını arttırmak suretiyle fiyatların düşmesinde etkili olduğunu kaydetti.

Tarım AŞ.’nin şu anda Fadıllı, Ahmetköy, Çataltepe, Avdancık, Gündoğdu ve Çağlayan Köyleri’nde alım yaptığı, bir köyde daha hazırlıkların sürdüğü ve gelen talebe göre alım yapılacağı öğrenildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise zaman zaman kamuoyuna yansıtılmaya çalışılan siyah incirin üreticinin elinde kaldığı türü haberler ile üreticiler ve farklı şirketlerin spekülatif aktivitelerinin, tüm dünya çapında takip edildiğini belirterek, ancak ürünün fiyatının daha da düşmesine neden olduğunu iddia etti.

CHP’Lİ SARIBAL’DAN BÜYÜKŞEHİR’E İNCİR ÇAĞRISI

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam