Bursa'da uyuşturucu operasyonu! | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 10:07
SON DAKİKA

Bursa’da uyuşturucu operasyonu!

Bursa’da Osmangazi SÖS Büro Amirliği tarafından düzenlenen operasyonda ‘salvia’ bitkisi ele geçirildi.

reklam
Bursa’da uyuşturucu operasyonu!
Son Güncelleme :

15 Aralık 2019 - 11:10

reklam

Osmangazi SÖS Büro Amirliği tarafından daha önce narkotik ve arama olaylarına karışan bir kiralık aracın Yıldırım’da olduğu ihbarı üzerine harekete geçti.

Yaşanan takip sonucunda araç, Gürsu Yenidoğan Mahallesi’nde durduruldu.

Aracın içerisindeki A.T isimli şahıs gözaltına alınırken, yapılan aramada 15 kilogram selvia maddesi ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

SELVİA NEDİR?

Türkiye’de uyuşturucu madde statüsünde bulunmayan ilgili madde uyuşturucu madde pazarında “selvi otu” adıyla satılıyor. Meksika’nın Oaxaca Sierra Mazateca bölgesinde doğal olarak bulunan entojenik bir bitki olan selvia, divinorum temel etken madde olarak Salvinorin A içerir ve kullanımı dozajına bağlı olarak halüsünasyon görmeye yol açar. Kullanımın ardından kontrol edilemeyen histerik kahkahalar, objelere dönüşme hissi (mum, sandalye, sebze, her şey) üst üste gelen gerçeklikler, aynı anda birden fazla mekanda bulunma hissi, vücut ya da kimlik kayboluşu hissi, iki boyutlu dünyaya giriş, geçmişten mekanları ziyaret etmek, garip fiziksel hisler, çekiliyor ya da çevirilip bükülüyor gibi hislere neden olmaktadır. Tek başına denenmesi oldukça tehlikeli olan madde, kullanan kişiye sırtında paraşüt olduğu hissi verdiğinden camdan atlama, duvarlardan geçilebileceğini düşündürmesi ve kendisini kontrol edemeyerek zarar vermesi mümkün hale gelmektedir.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam