Bursa'da yardımcısı rehin alınan başkan konuştu! | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

28 Mart 2024 - 17:39
SON DAKİKA

Bursa’da yardımcısı rehin alınan başkan konuştu!

Bursa’da silahlı bir saldırganın başkan yardımcısını rehin alması olayının ardından kahraman ilan edilen Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan, yaşananların perde arkasını anlattı. “Kurşunların üzerine yürümedim, kahraman değilim” diyen Sertaslan, olayın arka planının AK PARTİ dönemine kadar uzandığını söyledi.

reklam
Bursa’da yardımcısı rehin alınan başkan konuştu!
Son Güncelleme :

05 Ekim 2019 - 10:15

reklam

Bursa’nın Gemlik Belediyesi’nde 3 gün önce yaşanan olayın ardından Başkan Uğur Sertaslan, açıklamalarda bulundu.

Olay gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’a konuşan Sertaslan, Başkan Yardımcısı Zeynep Akın Serintürk’ün rehin alınması olayıyla ilgili şunları anlattı:

‘KAHRAMAN DA DEĞİLİM SAF DA DEĞİLİM’

“Türkiye’nin gündemine kahraman belediye başkanı olarak girdim. Ancak olayın aslı öyle değil. Bir kere ben olay anında belediyede değil, esnaf ziyaretindeydim. Haber verilince hemen belediyeye koştum. Ancak iddia edildiği gibi kapıyı ben kırmadım. Kapıyı kıran Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Deniz Çelik ve Özel Kalem Müdürü Suat Ülgen’di. Belediyeye geldiğimde zaten kapı kırılmıştı. Ayrıca kurşunların üzerine de yürümedim. Evet saldırganın üzerine yürümek istedim ama odaya yaklaştığımda polisler saldırganı etkisiz hale getirmişlerdi. Beni, ‘Başkan, odaya yaklaşmayın, saldırgan silahlı” diyerek uyardılar. Olay farklı şekilde kamuoyuna yansıyınca kimi ‘kahraman başkan’, kimi de kurşunların üzerine yürüdüğümü sandığı için, ‘saf başkan’ diyor bana. Ama olay anlattığım gibidir.”

‘REFİK YILMAZ DÖNEMİNDE İŞE ALINMIŞ’

“Saldırgan Refik Yılmaz döneminde, belediyeye gelip havaya ateş eden bir şahıstır. Buna rağmen Refik Yılmaz, bu adamı işe almış. Adam, daha sonra başka bir suça karışınca işine son vermek zorunda kalıyorlar. Bizim konuşmamız gereken, böyle bir adamın Gemlik Belediyesi’ne nasıl işe girdiğidir. Bize de iş talebiyle geldi. Olumsuz yanıt alınca şiddet kullandı. Böyle adamlara taviz verirseniz Gemlik’te belediye başkanlığı yapamazsınız.”

Yaşanan olayda güvenlik zafiyeti olduğunu da kabul eden Sertaslan, sorumlular hakkında soruşturma açacağını da söyledi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam