Bursa'da yarı yıl tatilinin en eğlenceli ve öğretici adresleri… | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 00:40
SON DAKİKA

Bursa’da yarı yıl tatilinin en eğlenceli ve öğretici adresleri…

Bir eğitim yarı yılı daha geride kalırken, öğrenci ve veliler; 2018-2019 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını tamamlamanın verdiği mutlulukla tatilini hem verimli hem de eğlenceli geçirmenin yolunu aramaya başladı.

reklam
Bursa’da yarı yıl tatilinin en eğlenceli ve öğretici adresleri…
Son Güncelleme :

09 Mayıs 2019 - 5:48

reklam

Bursadabirgün Özel

Takvimler 18 Ocak’ı gösterdiğinde, eğitim çağındaki tüm çocuklar yaklaşık 15 gün sürecek yarı yıl tatilinin mutluluğunu ve heyecanını yaşayacak.

Bursa’daki birbirinden eğlenceli müzeler, lunapark ve bilim merkezi gibi tesisler yarı yıl tatilinde şehir dışına çıkamayacak öğrencilerin adresi olacak.

►Haberin fotoğraf galerisi için tıklayın…

Yarı yıl tatilini Bursa’da geçirecek öğrenciler için güzel vakit harcayabilecekleri etkinlik merkezleri şunlar:

1) Karagöz Müzesi

2007 yılından beri faliyet gösteren müze, Türkiye’nin ilk ve tek Karagöz müzesi olma özelliğini taşıyor…

Müzede Türk gölge oyunu tarihi; panolarla anlatılırken Karagöz-Hacivat gösterilerinin yapıldığı bir gösteri salonu, kukla galerisi, ihtisas kütüphanesi ve 61 parça orijinal Karagöz oyunu tasvirleri bulunmaktadır.

Müzede ayrıca Osmanlıca gazetelerde bulunan Karagöz Hacivat karikatürleri de yer almaktadır.

2) Kaplıkaya Cazibe Merkezi-Akvaryum

Kaplıkaya Cazibe Merkezinde bulunan ve bin metrekare alan üzerine kurulu olan tünel akvaryumda 60’dan fazla su canlısı yaşamını sürdürüyor.

3) Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete alınan Bursa Bilim ve Teknoloji merkezi, Türkiye’nin en büyük bilim ve teknoloji merkezi olma özelliğini taşıyor.

Çocuk ve gençlerin bilim ve teknolojiye olan merak ve heyacanını artırma amacıyla kurulmuş merkezde, 14 farklı alanda 270 deney düzeneği ve özel galeriler, Türkçe anlamıyla gezegenevi ve gökevi de denilen, insanlara gökyüzünü ve ötesini daha rahat bir ortamda sunmayı amaçlayan bir planetaryum da bulunuyor.

Merkezde ayrıca yarı yıl kampları kapsamında, aile ve çocukların katılabildiği; ‘Martı Model Uçak Atölyesi’, ‘Artırılmış Gerçeklik Atölyesi’, ‘Yeşil Enerji Atölyesi’, ‘Hamarat Robot Tasarımı’, ‘Minik Mucitler Uzay Kampı’, başlıklı etkinlikler de düzenleniyor.

Söz konusu etkinliklere katılmak için Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi resmi sitesinden etkinlik bileti alınması gerekiyor.

4) Sağlık Tarihi Müzesi

Tophane Surlarının içinde bulunan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden hayata dönen konakta hizmet veren müze; Bursa’nın Yıldırım Darüşşifası ile başlayan sağlık tarihini gözler önüne sürüyor.

Müzede günümüz tıbbının yanı sıra Osmanlı Devleti tıp tarihi anlatılmakla birlikte; eski ve yeni çağda sağlık tarihiyle ilgili objeler, panolar, mankenler ve sağlıkla ilgili bir ihtisas kütüphanesi de bulunmakta.

5) Bursa Hayvanat Bahçesi

Hayvan barınaklarının doğal yaşama uygunluğuyla öne çıkan ve Avrupa Hayvanat Bahçesi Birliği’ne üyeliğiyle standartları karşılayan Bursa Hayvanat Bahçesi’nde yüzden fazla türde binlerce hayvan bulunmakta.

Hayvanat bahçesinde, Kırmızı Panda, Amur Kaplanı, Kapibara, Lemur türleri, Mirket, Baringo Zürafası, Pers Leoparı, Fok ve Penguen, Gergedan, Nil Timsahı, Piton Yılanı ve birçok hayvan türü ilgi çekerken; kış aylarında ise Ayı ve Afrika aslanlarının bulunduğu alanlar ziyaretçilerine doğal yaşamdan izler sunuyor.

6) Panorama 1326 Müzesi

Dünyanın en büyük panoramik müzesi olma özelliğine sahip Panorama 1326 Fetih Müzesi yarım saatlik bir gezi sonrası Bursa’nın fethini tekrar yaşatıyor.

Müze, 3 boyutlu ana tema canlandırma salonu, sergi salonları ve kafeteryadan oluşurken, Bursa’da meftun olan 6 Osmanlı padişahının ve onların zamanındaki sosyal hayatı anlatan 16 büyük tablonun bulunduğu bir resim galerisine de sahip.

6 Nisan 1326 tarihini resmeden ana tema canlandırma salonunda, 23 yıllık kuşatma sonrası Bizanslıların şehri terk edişi, zamanın yaşam şartları, Orhan Gazi’nin otağı; tekfurun gelip şehrin anahtarını teslim etmesi gibi konular; yaklaşık 10 binin üzerinde figürle ele alınarak ve İvazpaşa Camii merkez kabul edilerek 360 derece görüntüyle anlatılıyor.

7) Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi

Umurbey Mahallesi’ndeki eski bir ipek fabrikasının restore edilmesiyle oluşturulmuş müze, Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan, çift beygirli Bursa at arabasından, günümüz çağdaş otomobillerine geçişin hikayesini anlatmaktadır.

Müze çıkışında yer alan bahçede, 300 yıllık devasa bir çınar, 200 yıllık karadut onlarca ağaç ve bitki de yer almakta…

 

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam