Bursa'da 'yatırım' zirvesi | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 20:56
SON DAKİKA

Bursa’da ‘yatırım’ zirvesi

Bursa’nın devam eden yatırımları Vali Yakup Canbolat başkanlığındaki toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıya AK PARTİ milletvekileri ve bürokratlar katıldı. Toplantıda ele alınan konuları AK PARTİ Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu açıkladı.

reklam
Bursa’da ‘yatırım’ zirvesi
Son Güncelleme :

01 Ağustos 2019 - 13:16

reklam

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’a toplantıda ele alınan konuları anlattı.

Çavuşoğlu’nun açıklamaları özetle şöyle:

‘ULAŞIM PROJELERİNDE HASSASİYETİMİZ VAR’

“Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte takip ettiğimiz birkaç husus var. Bunların başında da ulaştırma yatırımları geliyor. İl müdürlerimize; hızlı tren, dağ yolu ve kent içi ulaşım konularıyla ilgili hassasiyetimiz olduğunu, bu konulara ilişkin dosyaların hep masalarının üstünde bulunması gerektiğini ilettik. Bizim de Ankara’da böyle yaptığımızı söyledik.”

‘DAĞ YOLUNDA ÇALIŞMA HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK’

“Dağ yolunun Keles bölümünde çalışması devam bölümü asfaltlama çalışmaları 1 hafta içinde başlayacak. Dağ yolundaki çalışmalar bu yaz döneminde gerek merkezi idare, gerek müteahhit bağlamında hız kesmeden devam edecek.”

‘HIZLI TREN PRESTİJ MESELESİ’

“Hızlı tren meselesiyle ilgili olarak geçtiğimiz hafta sonu Balıkesir’deki toplantıya giden Sayın Valimiz, burada Sayın Ulaştırma Bakanımızla konuyu görüştü. Ben de Cumhurbaşkanlığı Bütçe ve Strateji Başkanımızla görüştüm. Oradaki hassasiyetimizi hem ben, hem Sayın Vali aktardı. Bu konu Bursamız için prestij meselesi”

‘TARIMDA YAŞANAN SORUNLARI İLETTİK’

“Tarım sezonundayız. Sahada çalışan arkadaşlarımızın gördükleri sorun ve eksikleri DSİ Bölge Müdürümüzle paylaştık. Devam eden barajlarımızla ilgili bilgi alışverişi yaptık. Sulama Birliklerimiz çok yoğun çalışıyor. Çünkü tarladaki mahsulün sulanması gerekiyor. O konuda yaşanan bazı sorunlar var, onları ilettik. Tarımda hasat dönemindeyiz. Ziraat mühendislerimiz ve idari yöneticilerimizin hizmet binalarında oturmak yerine üreticiyle birlikte sahada olmaları isteğimizi Tarım Müdürlüğümüze ilettik. Orman Bölge Müdürlüğümüzden de mesire alanlarıyla ilgili vatandaşı rahatsız etmeden daha titiz bir çalışma istedik.”

‘GÜLLÜCE İÇİN ALTERNATİF PROJE’

“Mustafakemalpaşa Güllüce sulamasıyla ilgili yoğun çaba sarf ediyoruz. Fakat suda bor madeni var. O boru enerjiye dönüştürürken sulamada suyun mahsule zarar vermesinin önüne geçecek alternatifleri konuştuk.”

‘SAĞLIKTA İYİ NOKTADAYIZ’

“Sağlıkla ilgili çok şükür iyi noktadayız. GETAT açılışa hazır. Sağlıklı Yaşam Merkezleri’nin 4-5’i açıldı. Açılışı bekleyenleri konuştuk.”

‘GÜZELYALI’YA BALIKÇI BARINAĞI’

“Mudanya Güzelyalı’da yeni yapılacak balıkçı barınağının ÇED raporu onaylandı. Gemlik’te çalışmalar devam ediyor.”

‘ULUDAĞ’A DOĞALGAZ’

“Uludağ Oteller Bölgesi’ne bu kış doğalgaz bağlanmasının elzem olduğunu ilgili kuruma ilettik, çalışmaların hızlandırılmasını istedik.”

CUMHURBAŞKANI’NIN BURSA ZİYARETİ

“Cumhurbaşkanımız, yaptığımız görüşmelerde Bursamızın 31 Mart seçimindeki başarısını nedeniyle teşekkür ziyareti yapmak istediğini ifade etmişti. Bunu ramazan ayı içinde düşünmüştük, ama 23 Haziran seçimi nedeniyle mümkün olmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız, diğer illere gitmeden önce Bursa’ya geliyor. Yani seçim sonrası ilk il ziyaretini Bursa’ya yapıyor. Bizim onur duyduğumuz bir ziyaret bu.”

2 DEV AÇILIŞ

“2.3 milyar liralık devasa Şehir Hastanesi açılışını Cumhurbaşkanımızın yapmasını çok istemiştik. Şimdi bu gerçekleşiyor. Bayramlarda Mustafakemalpaşa’ya kadar uzanan trafik yoğunluğu yaşıyorduk. O bakımdan, otoyolun bayram öncesi açılması çok önemli.”

Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Ağustos’taki ziyareti öncesi Vali Yakup Canbolat başkanlığında bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ın yanı sıra ilgili bürokratlar da katıldı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam