Bursa'daki 'Atatürk Kros Yarışı' skandalına bir tepki daha | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

25 Nisan 2024 - 00:36
SON DAKİKA

Bursa’daki ‘Atatürk Kros Yarışı’ skandalına bir tepki daha

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 81’inci ölüm yıl dönümü öncesi Bursa’da Milli Eğitim’in yol açtığı skandala tepkiler giderek büyüyor. CHP’nin ardından eğitim sendikaları da milli eğitime tepkili…

reklam
Bursa’daki ‘Atatürk Kros Yarışı’ skandalına bir tepki daha
Son Güncelleme :

07 Kasım 2019 - 16:10

reklam

Uludağ Rotary Kulübü’nün düzenlediği 10 Kasım Atatürk’ü Anma Kros Yarışlarına Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ilk etapta olur vermesi, ancak daha sonra katılımı engellemesine eğitim sendikalarından da tepki gecikmedi.

Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Derya Şimşek Aksakal, enBursa.com’a yaptığı açıklamada, her şeyden önce bir spor etkinliği söz konusu ise Milli Eğitim’in teşvik edici olması gerektiğini belirterek, çocukların okullarda enerjilerini harcayacak yeterli alan ve zaman bulamadığını belirtti.

Aksakal, açıklamasını şöyle sürdürdü:

‘ART NİYET ARIYORUZ’

“Keşke Milli Eğitim daha fazla okul ve öğrencinin katılımını sağlayan bir yol izleseydi. Devrimleri ile bize ışık olan Atatürk’e atfen düzenlenen bir spor müsabakasına katılımı engellemenin altında maalesef art niyet arıyoruz. Atatürk Haftası’nda düzenlenen bir spor etkinliğini desteklemenin Milli Eğitimin görevi ve sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. Geldiğimiz süreçte bu ve benzeri kararların “eğitimci” bilinciyle alınmadığını görüyor ve Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu tutumunu doğru bulmadığımızı belirtiyoruz.”

NE OLMUŞTU?

SKANDAN ANKARA GÜNDEMİNDE

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam