Bursa'daki kimyasal atıklar İzmit'e götürülüyor | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

23 Nisan 2024 - 07:54
SON DAKİKA

Bursa’daki kimyasal atıklar İzmit’e götürülüyor

Bursa’nın İznik ilçesine bağlı Boyalıca Mahallesi’nde kırsal alana dökülen atıklar, sağlığı tehdit ettiği gerekçesiyle İzmit’te arıtma tesisine götürülüyor.

reklam
Bursa’daki kimyasal atıklar İzmit’e götürülüyor
Son Güncelleme :

20 Aralık 2019 - 16:15

reklam

Boyalıca Mahallesi’nde çevreye bırakılan atıklar paniğe sebep oldu. Konuyu araştırmak üzere olay yerine İl Jandarma Çevre Timi, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri geldi. Zabıta ekipleri, atıkların döküldüğü alanı kontrol altına alıp, ‘tehlikeli ve girilmez’ tabelaları yerleştirdi.

Ekipler, dökülen atığın ne olduğu konusunda henüz net bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtirken, bölgede AFAD’ın Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer ekibi (KBRN) elektronik dedektörler ile inceleme yaptı. Boyalıca eski çöp toplama alanında dedektörler ile inceleme yapan Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer ekibi, atıklarda asit ve kimyasal bileşenler tespit etti. Atıkların temas yoluyla solunum yolu hastalıklarına yol açabileceği kaydedildi. Dökülen kimyasal atığın belediye ekiplerince kaldırılıp İzmit arıtma tesislerine taşınmasına başlarken, atıktan numune alınarak tahlil için TUBİTAK MAM’a (Kocaeli) gönderildi. Bursa İl Jandarma Komutanlığı Çevre Timi tarafından kamera kayıtları incelemeye alınarak atıkları dökenler tespit edilmeye çalışılıyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam