Bursa'daki 'kros' skandalı Ankara gündeminde | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

25 Nisan 2024 - 09:29
SON DAKİKA

Bursa’daki ‘kros’ skandalı Ankara gündeminde

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 81’inci ölüm yıldönümü öncesi Bursa’da Milli Eğitim’in yol açtığı skandal Ankara gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “13 yıldır düzenlenen yarışmanın bu yıl Atatürk anısına düzenlenmiş olması ‘Atatürk’ten rahatsızlığınız nedir?’ sorusunu gündeme getiriyor” dedi.

reklam
Bursa’daki ‘kros’ skandalı Ankara gündeminde
Son Güncelleme :

07 Kasım 2019 - 13:11

reklam

Uludağ Rotary Kulübü’nün 13 yıldır organize ettiği Okullararası Kros Yarışları, bu yıldan itibaren 10 Kasım Atatürk’ü Anma Kros Yarışları olarak koşulmaya başladı.

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önce okullara yarışmalara katılım yazısı gönderdi, ancak yarışmadan bir gün önce okullara ikinci bir yazı göndererek, öğrencilerin yarışlara götürülmemesini istedi.

Okullara gönderilen ilk yazı…

Bursa’da yaşanan skandal CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu tarafından Ankara gündemine taşındı.

Okullara gönderilen ikinci yazı

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Altaca Kayışoğlu, organizasyonun 13 yıldır Atletizm Federasyonu ile birlikte düzenlendiğini hatırlatarak, Osmangazi Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 25 Ekim’de okullara gönderdiği yazıyla öğrencilerin bu yarışmalara katılımının sağlanmasını istediği, ancak dün akşam saat 17:00 sıralarında gönderilen ikinci yazıyla “ilk yazının sehven gönderildiği” belirtilerek, öğrencilerin koşuya katılımına izin verilmemesini istediğini kaydetti.

Kayışoğlu, şöyle devam etti:

‘ÇOCUKLARI YARIŞ ALANINDAN GERİ ÇEVİRDİLER’

“Bu sabah öğrenciler yaklaşık 1 aydır hazırlandıkları bu koşuya katılmak için Botanik Park’a gittiler. Ancak öğretmenler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından aranarak öğrencilerin koşuya katılması engellendi. Çocuklar baskı ve korku altında yarışmaya katılamadı.

‘ATATÜRK SEVGİSİNİ BİN KAT ARTIRDINIZ’

Hiçbir gerekçe yok. Sadece sehven yazı gönderdik, diye bir gerekçe var. 13 yıldır düzenlenen yarışmanın bu yıl Atatürk anısına düzenlenmiş olması ‘Atatürk’ten rahatsızlığınız nedir?’ sorusunu gündeme getiriyor. Şunu bilin ki yeni bir tarih yazmaya çalışsanız da Atatürk’ü unutturmaya çalışsanız da o koltukları o makamları borçlu olduğunuz, bugün sahip olduğunuz özgürlüğü borçlu olduğunuz büyük Atatürk’ü unutturmaya çalışsanız da o geri çevirmeye çalıştığınız çocukların yüreğinde beyninde bugün Atatürk sevgisini bin kat daha artırdınız.

‘GEREKÇE BELLİ DEĞİL’

Neden olduğunu sorguladık, cevabını alamadık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hiçbir zaman bu ülkenin evlatlarının yüreğinden silinmeyecek, ama onu unutturmaya çalışanlar tarihin tozlu sayfalarında yerini alacak.”

‘O KOLTUKLARDA SEHVEN OTURUYOR OLABİLİR MİSİNİZ?’

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da bir başka “sehven” skandalını gündeme getirerek, iktidarı eleştiren Altaca Kayışoğlu, “Bugün #PakizeAnne’nin duruşmasında Erdoğan’ın avukatı, katılma dilekçesini ‘sehven’ vermişiz dedi. Yine bugün Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Koşusuna katılımı iptal ederek, önceki yazıyı ‘sehven’ yazmışız, dedi. Siz o koltuklarda ‘sehven’ oturuyor olabilir misiniz?” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam