Bursa'daki mühür kavgasında son sözü yargı söyledi | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 12:55
SON DAKİKA

Bursa’daki mühür kavgasında son sözü yargı söyledi

Mudanya’da Büyükşehir ile Mudanya Belediyesi arasında bir süredir devam eden Atatürk Parkı tartışmasında son sözü yargı söyledi.

reklam
Bursa’daki mühür kavgasında son sözü yargı söyledi
Son Güncelleme :

26 Kasım 2019 - 18:35

reklam

Mudany’da Atatürk Parkı 2’inci Etabı çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesi arasında gerginliğe yol açmış, parkı kimin yapacağı konusu yargıya taşınmıştı.

Mudanya Belediyesi projeye start verirken Büyükşehir Belediyesi ekipleri mevcut park alanını çevirerek kendi çalışmasını başlatmıştı. Konuyu yargıya taşıyan Mudanya Belediyesi, Bursa 2. İdare Mahkemesi tarafından haklı bulunmuştu.

Yargı eliyle yetkiyi alan Mudanya Belediyesi çalışmalara başladı. Mudanya Belediyesi tarafından yapımına başlanan sosyal tesis inşaatı Büyükşehir Belediyesi’nce ‘kaçak’ olduğu gerekçesi ile 22 Kasım 2019’da mühürlenmişti.

Konuyla ilgili Büyükşehir’den yapılan açıklama ‘Belediyenin kaçak inşaatı mühürlendi’ başlığıyla duyuruldu ve yasa gereği kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak veya yaptırılacak yapılarda da yapı ruhsatı alınması zorunluluğuna dikkat çekildi.

Tartışmalı konuyla ilgili son sözü bir kez daha yargı söyledi. Bursa 4. İdare Mahkemesi, Mudanya Belediyesi’nin başvurusundan 4 gün sonra 26 Kasım Salı günü aldığı kararla ‘Yürütmeyi Durdurma’ kararı verdi.

Mudanya Belediyesi’nin mahkeme kararıyla da sabit, bir kez daha haklı çıktığını dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Büyükşehir Belediyesi’ne rağmen Güzelyalı Atatürk Parkı’nın ikinci etabını Mudanya ve Bursa’ya kazandıracağız” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam