Bursa'daki o villa yıkıldı! Darısı diğerlerinin başına… | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 07:29
SON DAKİKA

Bursa’daki o villa yıkıldı! Darısı diğerlerinin başına…

Bursa’da aylardır tartışma konusu olan ve “siyasi hesaplaşma” yorumlarını beraberinde getiren Hasanağa’daki villa bugün yıkıldı. Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri yasal sürenin dolmasından 2 gün önce villanın bahçe duvarlarını yıkmış, asıl yıkımın bugün başlayacağı açıklanmıştı.

reklam
Bursa’daki o villa yıkıldı! Darısı diğerlerinin başına…
Son Güncelleme :

13 Kasım 2019 - 11:10

reklam

Bursa’da yerel seçimlerin ardından tartışmalara yol açan Hasanağa’daki villanın yıkımına başlandı.

Temmuz ayı sonlarında iktidara yakınlığıyla bilinen bazı basın yayın organlarında Bursa’nın CHP’li Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’le ilgili olarak, “İmarsız alana villa yaptırdı, onlarca ağacı katletti” şeklinde haberler yayınlanmıştı.

Nilüfer Belediye Başkanı Erdem, 8 Ağustos’ta düzenlediği basın toplantısında, “Benim başkanlık sürecimden önce inşaatı başlayan bu yapı için belediyemizin ya da kişisel olarak benim işi kolaylaştırma yönünde hiçbir tavrımız olmamıştır. İddialara konu olan bu yapı İmar Barışı Kanunu kapsamında 2018 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapı kayıt belgesi alarak yasanın verdiği haktan faydalanan bir yapıdır. 3 Mayıs 2018 tarihli İmar Kanunu’na eklenen geçici 16. madde kapsamında, bu yapının 28 Ağustos 2018 tarihinde yapı kayıt belgesini aldığı görülmüştür. Bursa’da bu durumda olan binlerce yapı bulunmaktadır ve bu konu belediyenin değil, imar barışıyla beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın konusudur.” demişti.

Erdem, Nilüfer Belediyesi ekiplerinin söz konusu yapıda kontrol yaparak tespitte bulunduğunu ve çağrı gerçekleştirdiğini, ancak daha sonra yapı kayıt belgesi ibraz edilince yasal işlem uygulanmadığını söylemişti.

NİLÜFER BELEDİYESİ BAKANLIK’TAN GÖRÜŞ İSTEMİŞTİ

Belediye olarak söz konusu taşınmazın yapımıyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak, ellerinde bulunan uydu görüntüsü vb. tespitlerin ve mevcut yerle ile ilgili görüşün kendilerine bildirilmesini istediklerini belirten Başkan Turgay Erdem, “Oradan gelecek görüşe istinaden 3194 sayılı İmar Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği yasal işlemler uygulanacak ve ondan sonra gerekirse yıkımı da yapılacaktır” demişti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, eylül ayında Nilüfer Belediyesi’ne kararını bildirmiş, villanın kaçak olduğunu ve yapı ruhsat belgesinin iptal edilmesini istemişti.

Gelişmelerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kararını villa sahibine tebliğ edeceklerini ve gereğinin yapılacağını bildiren Erdem, söz konusu yapının yıkılacağını açıklamıştı.

BÜYÜKŞEHİR YIKIM EKİPLERİ 2 GÜN ÖNCEDEN ORADAYDI

Nilüfer Belediyesi, konuyla ilgili encümen kararı alarak, mülk sahibine tebliğ etti. Buna göre, yasal süre 13 Kasım’da (bugün) sona eriyordu. Ancak Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri bu sürenin dolmasını beklemeden 11 Kasım’da villanın bahçe duvarlarını yıkmaya başladı.

Bunun üzerine açıklama yapan Başkan Erdem, “Kararı uygulamak için yargının mülk sahibine verdiği sürenin dolmasını bekliyorduk. Süre 13 Kasım’da bitiyordu. Bittiği gün biz zaten yıkacaktık. Başkan yıkamadı biz yıktık demek için bir gün öncesinden özellikle gelip yıkıma başladı Büyükşehir Belediyesi. Amaçları beni ve partimi yıpratmaya yönelik tamamen siyasi şovdan ibarettir” açıklamasını yaptı. HABERE GİT

TEPKİLERİN ARDINDAN EKİPLER ÇEKİLDİ

CHP cephesinden ardı ardına gelen açıklamaların ardından Büyükşehir yıkım ekipleri 11 Kasım Pazartesi günü binanın bahçe duvarlarını yıkmakla yetinirken, bu sabah yeniden Hasanağa’ya giden ekipler yıkım işlemini tamamladı.

Yıkım ekiplerine çevik kuvvet polisinin de eşlik ettiği görülürken, Nilüfer Belediyesi’nden de bir zabıta ekibinin hazır bulunduğu görüldü.

TARTIŞMALAR DEVAM EDECEK

Hasanağa’daki tartışmalı yapı yıkıldı, ancak Bursa’da benzer durumda binlerce bina bulunduğu, üstelik hala yapımına devam edilen inşaatlar olduğu biliniyor.

Bu konuyla ilgili ilk açıklama İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nden gelmiş ve “Hepsi yıkılmalı” denmişti. HABERE GİT

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli de “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde benzer durumdaki dosyaların akıbetini merak ediyoruz” demişti. HABERE GİT

KAÇAKLA MÜCADELE Mİ PARTİ İÇİ GÜÇ SAVAŞI MI?.. ESAT KAPLAN YAZDI…

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam