Bursa'dan Kabine'ye 3 bakan! | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

18 Nisan 2024 - 09:24
SON DAKİKA

Bursa’dan Kabine’ye 3 bakan!

Yerel seçimlerin ardından başlayan Kabine revizyonu tartışmaları devam ederken, yeni Kabine’de Bursa’nın temsil edilip edilmeyeceği de merak konusu. Siyaset kulislerinde Bursa’dan 3 isim müstakbel bakan olarak dillendiriliyor.

reklam
Bursa’dan Kabine’ye 3 bakan!
Son Güncelleme :

27 Temmuz 2019 - 12:17

reklam

Yerel seçimlerin ardından başlayan Kabine revizyonu tartışmaları devam ediyor.

Yeni Dönem gazetesi Yazarı Yüksel Baysal, bugünkü köşesinde son Ankara kulislerini aktardı.

Buna göre, Kabine revizyonu çok geniş kapsamlı olmayacak.

KOLTUĞUNU KORUYACAK İSİMLER

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, değişmeyecek bakanlardan…

Kulislerde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başta olmak üzere 5-6 bakanın değişebileceği, Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacağı konuşuluyor.

BURSA’DAN 3 İSİM

Kabine revizyonuyla “ödül” bekleyen Bursa’dan ise 3 isim konuşuluyor.

Buna göre, Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yerine Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç Gençlik ve Spor Bakanı olabilir. AK PARTİ gençlik kollarından gelen Kılıç, genel merkezde de etkili. Ayrıca Trabzonlu.

Yüksel Baysal’a göre, Ahmet Kılıç, Trabzon kökenli Ekrem İmamoğlu’na karşı bir önlem gibi de düşünülüyor.

Bursa Milletvekili Avukat Emine Yavuz Gözgeç de bakanlık için adı geçen isimlerden. İkinci dönem milletvekilliği yapan Emine Yavuz Gözgeç’in Emine Erdoğan’la olan yakınlığı dikkat çekiyor.

EN GÜÇLÜ ADAY FARUK ÇELİK

Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise en güçlü aday. Baysal, Tarım ve Orman Bakanlığı için adı geçen Faruk Çelik için “Orada yarım bıraktığı işler var; tamamlarsa Türk tarım ve hayvancılığı hem milli kimliğine kavuşur hem de ithalat belasından kurtulabilir!” yorumunda bulundu.

CELAL UZUNKAYA BURSA’YA MI GELİYOR?

Ankara kulislerinde konuşulan bir başka konu da Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan Celal Uzunkaya’nın Bursa Valisi olarak atanması veya Bursa Emniyet Müdürü olarak görevlendirilerek Bursa’dan emekliye ayrılması…

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam