Bursagaz Arama Kurtarma Ekibi'nden 'biz hazırız' mesajı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 01:06
SON DAKİKA

Bursagaz Arama Kurtarma Ekibi’nden ‘biz hazırız’ mesajı

Bursagaz Arama Kurtarma Ekibi (BURAK), kuruluşunun beşinci yılında “Biz Hazırız” sloganıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Kasım ayında ilk olarak AFAD Bursa İl Müdürlüğü’nden üç gün boyunca temel arama ve afet müdahale eğitimi alan BURAK ekipleri, ardından Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) uygulamaları kapsamında Bursa’da düzenlenen “Bölge Masa Başı ve Saha Tatbikatı”na katıldı.

reklam
Bursagaz Arama Kurtarma Ekibi’nden ‘biz hazırız’ mesajı
Son Güncelleme :

24 Ocak 2019 - 12:10

reklam

Türkiye’nin en büyük doğal gaz dağıtım şirketlerinden Bursagaz’ın “sorumluluk” ilkesi kapsamında kurup desteklediği BURAK (Bursagaz Arama Kurtarma Ekibi), beşinci yılında çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

BURAK ekipleri Kasım ayı içerisinde ilk olarak, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) Bursa İl Müdürlüğü eğitici personellerinden temel arama ve afet müdahale eğitimi aldı. Eğitimin ilk gününde, temel afet ve müdahale teorik eğitimi verildi. İkinci gün ip bağlama teknikleri, kazazede taşıma, kazazede kurtarma ve yüksekte çalışma teknikleri eğitimi alan BURAK ekibi, üçüncü gün ise temel enkaz arama, deprem ve doğal felaket enkazı arama ve kurtarma üzerine pratik ve teorik eğitim gördü.

BURAK ekibi, Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) uygulamaları kapsamında Bursa’da düzenlenen “Bölge Masa Başı ve Saha Tatbikatı”nda da yerini aldı. 5.8 şiddetinde bir deprem gerçekleşmesiyle başlayan tatbikatta, gündüz Balıkesir AFAD ekipleriyle enkaz arama ve kurtarma çalışması yapan BURAK ekibi, gece ise Kütahya AFAD ve Çanakkale UMKE ekibi ile birlikte kazazede bulma ve kurtarma tatbikatında hazır bulundu.

“Biz Hazırız” mesajı!

Gerçeği aratmayan tatbikatları değerlendiren BURAK Başkanı Ufuk Kahya, “1999 Gölcük depremi, ülkemiz ve arama kurtarma ekiplerinin yapılanması için bir milat oldu. Devletimiz dünya çapında övünebileceğimiz bir kurum olan AFAD’ı kurarak bu konudaki pek çok eksikliği ortadan kaldırdı. Biz de Bursagaz olarak, ilimizde ve ülkemizde yaşanabilecek afet durumlarında üzerimize düşen her vazifeyi yerine getirebilmek için 2013 yılında “sorumluluk” ilkemiz doğrultusunda Bursagaz Arama Kurtarma Ekibimizi kurduk” dedi.

Kuruluşlarının beşinci yılı sebebiyle bu yıl “Biz Hazırız” sloganıyla yeniden yapılanmaya gittiklerini belirten Kahya, “Bu yıl içinde başta temel afet, kırsal alan, sel, su baskınları, arama ve kurtarma faaliyetleri olmak üzere birçok eğitim ve tatbikat düzenledik. AFAD Bursa İl Müdürlüğü ile birlikte 18 kırsal kayıp vakasında, Çağrışan köyündeki büyük orman yangınında ve Hüdavendigar mahallesindeki sel baskınında aktif görev aldık. AFAD Bursa İl Müdürlüğü ekiplerinden aldığımız eğitim ve son olarak katıldığımız Bölge Masa Başı ve Saha Tatbikatı, bizim için çok faydalı oldu. Amacımız eğitim ve tatbikatlarımıza düzenli olarak devam ederek ülke genelinde meydana gelebilecek afet durumlarında anında görev almak. Bu doğrultuda çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz” diye konuştu.

Bölge Masa Başı ve Saha Tatbikatı’na Bursagaz’ın yanı sıra Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Kütahya, ve Yalova AFAD ve UMKE ekipleri, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, Türk Telekom, DSİ 1. Bölge, BUSKİ, EÜAŞ, Bursa OSB İtfaiye, Asil Çelik Bosch, Tofaş, Bursa AKUT, Bursa İHH, BAKUT, ANDA, MAGDER, ASKUT, Bursa 911, İNDAK, İrfan Gençlik, HADAK, SARPDOSK, TRAC Bursa ve Mustafakemalpaşa, İNTRAD ve ULRAD arama kurtarma ekipleri katıldı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam