Bursalı sürücüler dikkat! | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 15:36
SON DAKİKA

Bursalı sürücüler dikkat!

Bursa’da zorunlu kış lastiği uygulaması bugün başladı

reklam
Bursalı sürücüler dikkat!
Son Güncelleme :

01 Aralık 2019 - 11:16

reklam

Zorunlu kış lastiği uygulamasının devreye girdiği bugünden itibaren şehir içi ve şehirler arası yollarda kış lastiği denetimleri başlayacak.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığının Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu ile ilgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliği ile ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda, her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanılması zorunluluğu getirilmişti.

Tarihi öne veya geriye çekme yetkisi illerin mevsimsel koşullarına göre valiliklere bırakılmıştı.

Buna göre Bursa’da kış lastiği uygulamasının Valiliği’nin 18.11.2019 tarihli Valilik Oluru ile 01Aralık 2019 – 01 Mart 2020 tarihleri arasında uygulanması uygun görüldü.

Bursa ili ve bağlı ilçe merkezlerinde (Belediye hudutları içinde) şehir içi yolcu ve yük taşımacılığında kış lastiği uygulaması bugün itibari ile zorunlu hale gelirken denetimlerin de artması bekleniyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam