Bursalı vekil Karsak Deresi'ndeki kirliliği TBMM'ye taşıdı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 14:20
SON DAKİKA

Bursalı vekil Karsak Deresi’ndeki kirliliği TBMM’ye taşıdı

Bursa’da Orhangazi’den Gemlik Körfezi’ne kadar uzanan Karsak Deresi’nin bazı bölgelerindeki kirlilik bir süredir tepki çekiyordu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, konuyu TBMM’ye taşıdı.

reklam
Bursalı vekil Karsak Deresi’ndeki kirliliği TBMM’ye taşıdı
Son Güncelleme :

10 Aralık 2019 - 18:15

reklam

İYİ Parti’li Erozan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle yazılı bir soru önergesi verdi.

Erozan önergede şu ifadeleri kullandı:

“İznik Gölü’nün ayağından gelip Orhangazi ve Gemlik’ten geçerek Marmara Denizi’ne akan yaklaşık 15 kilometrelik Karsak Deresi bölgede bulunan endüstri kuruluşları ve zeytin işletmeleri nedeniyle her geçen gün kirlenmeye ve Marmara’nın incisi Gemlik Körfesi’ne zehir akıtmaya devam ediyor. Sürekli olarak görsel ve yazılı basında “Karsak Deresi zehir akıyor” gibi söylemlerle gündeme gelmektedir. Karsak Deresi’ndeki kirlilik bölgede yaşayan yurttaşları ciddi şekilde tedirgin etmektedir. Bu sorunun çözülmesi bölge halkının ve canlıların yaşam koşullarının ve doğal dengenin iyileştirilmesi adına büyük önem taşımaktadır.”

Erozan, Bakan Kurum’a şu soruları sordu:

1-Karsak Deresi’ne atık bırakan endüstri kuruluşları tespit edildi mi?

2- Karsak Deresi’ndeki kirlilikle ilgili olarak ölçüm tespit ve kalite kriterleri belirlenmiş midir? Bu kriterlere göre kirlilik ölçümü, analizi ve kontrolleri yapılmış mıdır? Bu tür bir çalışma için yerel yönetimlerle hareket edilmiş midir?

3-Karsak Deresi üzerindeki endüstri kuruluşlarının arıtma tesislerinin olup olmadığı tespit edildi mi? Arıtma kapasitelerinin yeterliliği için kapasite ölçümleri yapıldı mı?

4-İncelemeler yapıldıysa ve kirliliğe neden olan kurum ve kuruluşlar tespit edildiyse nasıl bir yaptırım uygulanmıştır? Yaptırımların hemen sonrasında denetimler yapılmış mıdır?

Şimdi gözler Bakan Kurum’dan gelecek yanıtlara çevrildi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam