Bursa'nın Havuzlupark'ı Millet Bahçesi oluyor! | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 14:28
SON DAKİKA

Bursa’nın Havuzlupark’ı Millet Bahçesi oluyor!

Bursa’nın simgelerinden biri olan ve yıllardır adeta kaderine terk edilen Havuzlupark için sonunda somut bir adım atılıyor. Açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi.

reklam
Bursa’nın Havuzlupark’ı Millet Bahçesi oluyor!
Son Güncelleme :

26 Ekim 2019 - 9:10

reklam

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yıllar önce bakımını yaparak Bursaspor’a devrettiği, daha sonra da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne devredilen Havuzlupark’ın çürümeye terk edilmiş hali yaklaşık 3 ay önce gündeme geldi.

Havuzlupark’ın son halinin basına yansımasından sonra Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Uysal ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tesiste inceleme yaptı ve tarihi tesisin yeniden işler hale getirileceği açıklandı.

FOTOĞRAFLARLA HAVUZLUPARK’IN SON HALİ

Konu Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun geçen haftaki Bursa temaslarında da gündemdeydi.

‘ORİJİNAL BİR PROJEMİZ VAR’

Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın aktardığına göre, Bakan Kasapoğlu, “Havuzlupark adına münhasır proje hazırlıyoruz. İçinde Millet Bahçesi benzeri bir bölüm olacak. Havuzlupark için orijinal bir projemiz var” dedi.

Havuzlupark için hazırlanacak proje merak edilirken, kamuoyu da gelişmeleri yakından izliyor.

Tesisin Yüzme Federasyonu tarafından işletilmesinin gündemde olduğu konuşuluyor. Kükürtlü Muhtarı Canan Akın Erdem, tesisin kimseye verilmemesi gerektiğini belirterek, “Havuzlupark, devlet bünyesinde kalmak üzere özel işletmeye kiralanabilir. Ancak tümüyle devredilmesine karşıyız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz” demişti.

HAVUZLUPARK’IN TARİHÇESİ

30 yıl boyunca Çekirge Mahallesi’nde muhtarlık yapan Mehmet Taşkeser, Havuzlupark’ın kısa tarihini özetledi.

Havuzlupark’ın sadece insanların yüzdüğü bir yer olmadığını belirten Taşkeser, “Burası öyle bir havuz değildi. Çekirge sıcak su bölgesidir. Yukarıdan gelen doğal sıcak suların aşağı doğru kayarak burada toplandığı ve insanların hem sıcak, hem soğuk suda spor yaptığı bir yerdi. Çocukluğumda Müzeyyen Senar’ın, Hamiyet Yüceses’in burada konserler verdiği yerlerdi. O zaman mikrofon yoktu. Buradan şarkıyı söylediğinde Çekirge Meydan’dan sesi duyulurdu. Öyle güzel bir yerdi. Bizim gençlik yıllarımızda yüzme havuzu şeklinde vatandaşlara hitap etmeye başladı. Burada Çekirge’nin ilk yüzme takımı kuruldu ve buradan Türkiye şampiyonları çıktı” dedi.

Bu tesislerin 10 yıldan daha uzun bir zaman önce Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlediğini ve hizmete açıldığını dile getiren Taşkeser, “Havuzlupark her şeyi ile beraber yapılmıştı. Çay bahçelerinde oturanlar, havuzda yüzenler vardı. Yıllar önce Bursa Büyükşehir Belediyesi bu kadar güzel eseri ayağa kaldırmasına rağmen, halkın tam olarak hizmetine sunmadan Bursaspor Kulübü’ne verildi. Bursaspor Kulübü de burayı baştan çalıştırmayı başardı, ama insanların eskisi gibi rahatça aileleri ile gelip oturduğu ortam olmadı. Burayı görünce içim sızlıyor. Uzun süredir burası bomboş. Havuzlupark kendi haline terk edilmiş. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş halka çok güzel bir şekilde bu parkı açarsa halk bundan istifade eder. Bursa tarihi bir şehirse burada da bir tarih var. Çekirge gibi bir yerde nefes alınacak bir yer neden değerlendirilmiyor? Ben ümit ediyorum burası en kısa zamanda hizmete açılacak” diye konuştu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam