Bursa'nın o köyünden tarih fışkırıyor | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 16:28
SON DAKİKA

Bursa’nın o köyünden tarih fışkırıyor

Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Barcın Mahallesi’nde bulunan höyükte Bizanslılardan kalma kalıntılar bulunurken, her yerinden tarihi mezar çıkması dikkat çekti.

reklam
Bursa’nın o köyünden tarih fışkırıyor
Son Güncelleme :

16 Kasım 2019 - 13:25

reklam

Barcın Mahallesi’nde tarihi nitelikte mezarlar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Barcın Köyü Muhtarı İsmail Yüksel, “Köyümüz Osmanlı’dan önce kurulmuş. Bizanslılardan kalma bir köy. Bizanslardan kalma eserler var. Köyde mezarlığımızda yapılan çalışma sırasında Osmanlıca yazılara ve tarihi bulgulara rastlamaktayız. Yetkililer bu mezarlara ve köyümüze el atsınlar. Köyümüzde çok daha iyi yerlerimiz var. Köyümüzde eski mezarlık, Hacı Ömer Dere, Arap Sokağı gibi daha birçok mezarlık var” diye konuştu.

Muhtar Yüksel, “Barcın köyü aynı zamanda dünyada ilk yoğurt ve mandıranın yapıldığı tarihi bir yer. Höyükte binlerce yıllık kalıntılar var” dedi.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam