BursaRay Görükle, Hızlı Tren ve Şehir Hastanesine gidecek | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 11:03
SON DAKİKA

BursaRay Görükle, Hızlı Tren ve Şehir Hastanesine gidecek

Bursaray’ın 3,5 dakikadan 2 dakikaya inecek olan sefer aralıkları, vatandaşlara zaman kazandırırken, taşıma kapasitesi de yüzde 60 artacak. Ayrıca Emek’te biten hat Yüksek Hızlı Tren ve Şehir Hastanesine, Üniversite’de biten hat ise Görükle’ye kadar uzanacak.

reklam
BursaRay Görükle, Hızlı Tren ve Şehir Hastanesine gidecek
Son Güncelleme :

03 Nisan 2019 - 8:47

reklam

Emek ve Üniversite’de biten , yeni dönemle birlikte Yüksek Hızlı Tren, Şehir Hastanesi ve Görükle’ye kadar uzayacak. Ayrıca yapılacak sinyalizasyon çalışmalarıyla da 3,5 dakika olan sefer aralıkları 2 dakikaya inerek, taşıma kapasitesi yüzde 60 artacak. 

’a binen ve vatandaşlarla sohbet eden AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, yapacakları yatırımları tek tek anlattı. Milletvekili Esgin, “Cumhur İttifakı AK Parti Bursa Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş’ın vizyon projeleri arasında yer alan ’ın Şehir Hastanesi, Yüksek Hızlı Tren ve Görükle’ye kadar uzanması ulaşımın can damarıdır. Yaklaşık 54 kilometrelik raylı sistemimiz var. Bunu daha iyi bir noktaya getirmek zorundayız. Başkan Aktaş’ın sinyalizasyon sistemi ve istasyonların çoğalması noktasında projeleri büyük beğeni kazandı. Şu anda 3,5 dakikada bir tren geçerken, bu 2 dakikaya inecek. Bu sayede yolcu taşıma kapasitemizi yüzde 60 arttıracağız. İkinci bir yapmış gibi bu konuyu önemsiyoruz” dedi.

2 Yıla Yeni İstasyonlar Geliyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ayakları yere basan ve finansal analizi yapılmış projelerinin bununla da bitmediğini belirten Esgin, “70 bin kişinin bulunduğu ve öğrencilerin yoğun olduğu Görükle Mahallesine kadar ’ı götüreceğiz. Bunu seçimlerin ardından hemen başlatacağız. Ayrıca Emek İstasyonu’ndan sonra 4 tane daha istasyon inşa ederek, Yüksek Hızlı Tren ve Şehir Hastanesi’ne ulaşacağız. Bunun da finansal analizleri yapıldı. Seçimden sonra bunun da ihalesine çıkılıyor. 2 yıl içerisinde bunu bitireceğiz. 2 yıl içerisinde bitecek olan Yüksek Hızlı Trene yetiştirmiş olacağız. 2 ay sonra Şehir Hastanemiz hizmete açılacak.. Şu an 5 bin kişi orada hummalı bir şekilde çalışıyor. Vatandaşlarımızın sorun yaşamaması için Emek İstasyonu’ndan ring sistemiyle şehir hastanesine ulaşılacak. Bizim siyasetten anladığımız tek bir şey var. O da milletimize hizmet etmektir. Bizim varlık sebebimiz budur. Hem merkezi hükümetimizin, hem büyükşehirlerimizin hem de ilçe belediyelerimizle bir birine entegre olması çok önemli. İnşallah çok güzel hizmetlerle Bursamızı buluşturacağız” diye konuştu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam