Bursa'ya 3 farklı termal projesi! | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

23 Nisan 2024 - 18:39
SON DAKİKA

Bursa’ya 3 farklı termal projesi!

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ. (USHAŞ) Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya’nın Bursa ziyaretinde önemli bir karar alındı. Buna göre, Bursa’daki 3 ayrı termal bölge için farklı projeler geliştirilecek.

reklam
Bursa’ya 3 farklı termal projesi!
Son Güncelleme :

28 Temmuz 2019 - 17:25

reklam

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ. (USHAŞ) Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, hafta içinde Bursa’da bir dizi ziyarette bulundu.

AK PARTİ Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in eşlik ettiği Kılıçkaya, Şehir Hastanesi, Sıcaksu bölgesi, Mustafakemalpaşa Tümbüldek ve Orhangazi Keramet kaplıcalarında inceleme yaptı.

Genel müdürün ziyaretini değerlendiren Dr. Esgin, ziyaret edilen üç bölge için üç ayrı model üzerinde yatırım fizibilitesi yapılacağını açıkladı.

Esgin’in açıklamalarını bugünkü köşesine taşıyan Bursa Hakimiyet gazetesi Yazarı Namık Göz, şu bilgileri aktardı:

ULUSLARARASI YATIRIMCI ARANACAK

“Bursa’da termal ve bununla bağlantılı sağlık turizmi konusunda çok iyi bir ivme yakalandı. Yurtdışında hastane yatırımı yapacak yetkilere sahip USHAŞ’ın Bursa’ya ilgisi bunu hayata geçirecek yatırımların başlamasının ilk adımı olacak.
Kaynakların yerinde incelenmesinin ardından Almanya ziyaret edilerek, termal tesisler mercek altına alınacak. Ardından devreye uluslararası yatırım danışmanlığı çalışması girecek. Bu çalışmayla hem yatırım konsepti hem de uluslararası yatırımcı bulunacak.

Bursa’da artık harekete geçme zamanının geldiğini vurgulayan Dr. Esgin, bu aşamadan sonra projelerin başlamasını kamuoyuna duyurmak istediklerini söyledi.

SICAKSU’YA TERMAL KÜR MERKEZİ

Dr. Esgin’in verdiği bilgiye göre, incelemelerle ilk modeller de şekillenmeye başlandı. Sıcaksu için termal kür merkezi, Tümbüldek’te üçüncü yaş turizmi ve yaşam merkezi kurulması planlanıyor. Asıl ilgi çekecek yatırım ise İznik Gölü kıyısında bulunduğu için Keramet’te gerçekleştirilecek. Model ise Macaristan’ın Heviz tesisleri.

Dr. Esgin, söyleyince merak edip, internetten Heviz termal tesislerine baktım. Gerçekten göl içinde çevresi ormanlarla kaplı bir doğa harikası. İznik Gölü gibi bir başka doğa harikasında böyle bir tesis gerçekleştirilirse bölgenin İstanbul’a yakınlığı dolayısıyla büyük ilgi görecek.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam