Bursa'ya hızlı tren için 2023 de hayal! | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

24 Nisan 2024 - 04:11
SON DAKİKA

Bursa’ya hızlı tren için 2023 de hayal!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Bursa hızlı tren projesinin 2023’te tamamlanacağını açıkladı. Ancak gelişmeler bu tarihin de “hayal” olduğunu ortaya koyuyor.

reklam
Bursa’ya hızlı tren için 2023 de hayal!
Son Güncelleme :

23 Ekim 2019 - 9:15

reklam

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın son açıklamalarından sonra Bursa hızlı tren projesi yeniden gündeme oturdu.

Konuyla ilgili gelişmeleri yorumlayarak, uzmanların görüşlerine yer veren Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz, “Tren ihalesi bugün olsa 5 yıldan önce gelmez, tünellere 4 yıl lazım!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yılmaz’ın yazısı şöyle:

“Görünen o ki… Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın yaptığı açıklama yeni bir tartışma başlattı. Nitekim, ‘Bakan hızlı tren deyip 2022’yi hedef gösterdi, ama sorunlar var’ başlıklı değerlendirmemizin ardından, gün boyu pek çok mesaj aldık.

Soruları tek kelimelik:

İnanalım mı?

Açıklamayı yapan en yetkili ağız olduğu için elbette inanmak gerekiyor. Fakat, Bakan’ın Ankara’dan söyledikleriyle, Bursa’dan bakınca görülenler farklı.

Örneğin…

Adından hızlı ibaresi çıkarılıp Yüksek Standartlı Demiryolu hattı kategorisine alınan Bursa treni ihalesinin önümüzdeki ay yapıldığını varsayalım. Ödeneğin tümü bir kerede ödenmiş olsun. Yine de 2022’de test sürüşü mümkün değil.

Çünkü…

Bursa-Yenişehir hattında 16 kilometrelik tünelin 9 kilometresi bitirilebildi. Daha 7 kilometre var.

Tünel çalışmasında her şey yolunda giderse günde 4 metre ilerlenebiliyor. Bu da, yalnızca tüneller için 4 yıl gerektiği anlamına geliyor.

O bakımdan…

İhale bugün olsa, şantiyelerde işbaşı yarın yapılsa, bizim tren 5 yıldan önce gelmez.”

ULAŞTIRMA BAKANI NE SÖYLEMİŞTİ?

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam