Bursa'ya iki hastane daha yapılacak | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 18:21
SON DAKİKA

Bursa’ya iki hastane daha yapılacak

Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, yapılan son düzenlemelerin ardından Bursa Şehir Hastanesi’nin Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştüğünü açıkladı. Bursa’da sağlık yatırımlarının büyük ölçüde tamamlandığını kaydeden Eldemir, spastik çocuklar hastanesinin yenileneceğini, uzun vadede Bursa’ya iki hastane daha kazandırılacağını açıkladı.

reklam
Bursa’ya iki hastane daha yapılacak
Son Güncelleme :

22 Aralık 2019 - 12:15

reklam

Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olan Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, Bursa’nın sağlık yatırımlarıyla ilgili son bilgileri verdi.

Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’a açıklamalarda bulunan Eldemir, şunlarıu aktardı.

‘SAĞLIKTA HAMLE ZAMANI’

“Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, Bursa Valimiz Sayın Yakup Canbolat, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla tam bir uyum içinde Bursa için çalışıyoruz. Bursa’da sağlık yatırımları fiziki anlamda büyük ölçüde tamamlandı. Şimdi yepyeni bir sağlık planlamasıyla hamle zamanı başlıyor.”

‘EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ OLDU’

“Şehir Hastanemiz açılalı 5 ay gibi kısa bir süre oldu ve bu kısa sürede çok mesafe aldı. Yan dal eğitimini tamamlamış ‘uzmanın uzmanı’ denilebilecek doktor atamalarıyla 10 klinik açılmasına onay verdik. Geçen hafta Sağlık Hizmetleri Genel Müdürümüz ekibiyle birlikte geldi ve son düzenlemeleri yaptı. Böylece Şehir Hastanemiz aynı zamanda Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Bu da Bursa için büyük bir şans. Doktor eksiğimiz yok. Hekim dışı sağlık personeli olarak hemşire, ebe ve personel eksiği ocak ayında açılacak kadrolarla tamamlanıyor. Sistem sorunları da giderildi.”

JAPONLARIN ŞEHİR HASTANESİ İLGİSİ

“Bursa Şehir Hastanesi, büyüklüğü yanında işleyiş ve hizmet olarak Eskişehir ile birlikte örnek iki hastaneden biri. Japonya, bizim Şehir Hastaneleri modeline ilgi duyuyor. Japonya’dan bir heyet gelip Bursa Şehir Hastanesi’nde inceleme yaptı. Özbekistan ve Kazakistan’la Şehir Hastaneleri yapmak üzere protokol imzaladık.”

‘UZUN VADEDE İKİ YENİ HASTANE’

“Kentin doğusunda Yüksek İhtisas ve batısında Şehir Hastanesi var. Bu iki hastane üçüncü basamak sağlık hizmeti veriyor. Memleket ve Çekirge Ali Osman Sönmez Devlet hastaneleriyle Dörtçelik Çocuk Hastanesi merkezde ikinci basamak hastaneler olarak hizmet veriyor. Uzun vadede Samanlı ve İstanbul Caddesi’ne de Devlet Hastanesi sağlık planlamamızda var.”

‘SPASTİK ÇOCUKLAR HASTANESİ YENİLENECEK’

“Bursa’mızın sanayicisi, eski Bakanımız Sayın Cavit Çağlar’ın bağışladığı arsa üzerine yeni bir hastane için 4 Şubat’ta proje ihalemiz var. Hastaneyi de hızla tamamlayacağız.”

TURİZMDE SAĞLIK ATAĞI

“Sağlık turizmi özel ve kamu hastaneleriyle birlikte güçlenecek. Kısa adı USHAŞ olan Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş.’yi kurduk. Bir kamu şirketi olan USHAŞ 26 ülkede tanı merkezleri açıyor. Ambulansları da olan bu merkezlerde MR ve tetkikler yapılacak, oralarda ameliyat edilemeyen hastalar Türkiye’ye getirilip Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin pazarlaması yapılacak. Organizasyonda Ortadoğu, Avrupa ve Ortaasya ülkelerine öncelik verilecek. İstanbul’a uçakla gelecek hastaların havaalanından İstanbul içindeki hastanelere ulaştırılabilmeleri sıkıntılı, ama Osmangazi Köprüsü ve otoyolla trafiğe girmeden 1 saatte Bursa’ya getirilmeleri mümkün. Bu da Bursa’nın avantajı.”

UÜ TIP’TA KALP NAKLİ

“Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde perşembe günü Sağlık Bakanlığı’ndan gelen heyet Kalp Nakli Merkezi’nde incelemesini yaptı ve olumlu rapor verdi. Bazı istekleri var, şimdi onlar tamamlanacak.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam