Bursa'ya saatçilik okulu! Binayı Rolex, yıllar önce yaptırmış… | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

25 Nisan 2024 - 00:07
SON DAKİKA

Bursa’ya saatçilik okulu! Binayı Rolex, yıllar önce yaptırmış…

Türkiye’nin ilk Mikromekanik ve Saat Teknolojileri Bölümü Bursa’da açıldı. Bölüm için 150 yıllık Tophane Endüstri Meslek Lisesi kampusunda tahsis edilen binanın sıradışı bir öyküsü var. Bina yıllar önce Hans Wilsdorf Vakfı tarafından yaptırılmış. Vakfın kurucusu ise dünyaca ünlü Rolex saatlerinin kurucu sahibi Hans Wilsdorf’tan başkası değil.

reklam
Bursa’ya saatçilik okulu! Binayı Rolex, yıllar önce yaptırmış…
Son Güncelleme :

24 Ekim 2019 - 9:10

reklam

Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz, “Bu okul uzay bilimlerinin eşiği olacak: Saatçilik Okulu açıldı” başlığıyla kaleme aldığı yazıda, Bursa tarihinin bilinmeyen bir gerçeğini gün yüzüne çıkardı.

Buna göre, Bursa’da 1955’lerden bu yana konuşulan Saatçilik Okulu fikri, Pırlant Saatçilik Sahibi Hayrettin Akpınar’ın Aralık 2013’te İstanbul merkezli Tüm Saatçi İşadamları Derneği (TÜSAD) Başkanı seçilmesiyle hız kazandı.

Akpınar başkanlığındaki yeni yönetim ilk iş olarak Saatçilik Okulu kararı aldı.

TEKNOSAB’da ünlü saat firmalarının yüksek teknolojiyle kuracakları fabrikalarda dünyanın doğusu için bir çeşit servis merkezi oluşturması için hazırlıklara başlayan TÜSAD, fabrikalarda çalışacak personelin de Saatçilik Okulu’nda yetiştirilmesini planladı. Bu amaçla yapılan girişimler olumlu sonuç verdi.

Tophane Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki 5 derslikli ek bina Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un talimatıyla tahsis edildi ve binada Mikromekanik ve Saat Teknolojileri Bölümü açıldı.

Söz konusu binanın de ilginç bir tarihi vardı. Ahmet Emin Yılmaz, o tarihi şu sözlerle anlattı:

O BİNAYI ROLEX YAPTI

“Türkiye’nin ilk Mikromekanik ve Saat Teknolojileri Bölümü için bizzat Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından tahsis edilen binanın öyküsü çok özel.

Bina…

150 yıllık Tophane Endüstri Meslek Lisesi kampusundaki en küçük bina. Ana binanın arkasında, Onkoloji Hastanesi’nin karşısındaki tek katlı sarı bina 5 derslikten oluşuyor.

Fakat…

Duyan herkese ‘Tesadüfün bu kadarı olmaz’ dedirten bir özelliği var.

Çünkü…

Binayı yıllar önce Hans Wilsdorf Vakfı yaptırıp hibe etmiş. Vakfın kurucusu ise, dünyaca ünlü Rolex saatlerinin kurucu sahibi Hans Wilsdorf’tan başkası değil.

Üstelik…

1881 doğumlu olan Wilsdorf, 1905’te kurduğu Rolex’in hisselerini 1945 yılında bu vakfa devretmiş.

İşte…

Dünya saat devinin vakfı tarafından yapılan 5 derslikli tek katlı bina, şimdi Türkiye’nin ilk Mikromekanik ve Saatçilik Okulu olarak saat ustaları yetiştirecek.”

‘UZAY BİLİMLERİNİN KAPISI AÇILACAK’

TÜSAD Başkanı Hayrettin Akpınar, Mikromekanik ve Saat Teknolojileri Bölümünün Milli Eğitim tarafından LGS’ye eklendiğini, Mekanik Bölümü’nden 25 öğrencinin Türkiye’nin ilk mikromekanik ve saatçilik eğitimini alacağını belirtti. Akpınar, “Uzay bilimlerinin kapısını 4 yıllık bu okul açacak, mikromekanik teknolojilerini bu okul geliştirecek” açıklaması yaptı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam