Bursa'ya yağmur lazım! Barajlar boşaldı | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

24 Nisan 2024 - 23:22
SON DAKİKA

Bursa’ya yağmur lazım! Barajlar boşaldı

Bursa’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarında su seviyesi yüzde 50’nin altına düştü. BUSKİ’nin son bir aydır ovadaki su kuyularından takviye aldığı bildirildi.

reklam
Bursa’ya yağmur lazım! Barajlar boşaldı
Son Güncelleme :

08 Ekim 2019 - 9:10

reklam

Bursa’da uzun süredir beklenen yağış bugün geldi. Yağmura en çok sevinen de BUSKİ oldu. Zira Bursa’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarında su seviyesi yüzde 50’nin altına düşmüş durumda.

Doğancı Barajında su seviyesi yüzde 48, Nilüfer Barajı’nda ise yüzde 30 düzeyinde.

Olay gazetesi Yazarı İhsan Aydın, BUSKİ’nin barajlardaki su miktarının daha da düşmemesi için son bir aydır ovadaki su kuyularına yüklenmeye başladığını yazdı.

Bu durumun şebeke suyuyla ilgili şikayetleri artırdığını, özellikle Yunuseli bölgesinden şikayetler geldiğini belirten Aydın, BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç’in görüşlerine de yer verdi:

“Barajlardaki su seviyesi azalınca yaklaşık bir aydır derin kuyulardan da şebekeye su veriyoruz. Derin kuyuların iletkenliği baraj suyuna göre bir miktar daha fazla ama içmesuyu standartlarına uygundur.”

Yaşanan mali kriz nedeniyle BUSKİ’nin birçok yatırımını son 2 yıldır askıya aldığı, ötelediği ve iptal ettiği belirtiliyor.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam