BUSİAD'dan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş'a ziyaret | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

18 Nisan 2024 - 20:57
SON DAKİKA

BUSİAD’dan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’a ziyaret

BUSİAD Yönetimi’nin ziyaretinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, geri dönüşümün bir kültür işi olduğunu söyleyerek, İnegöl’de Başkan olduğu dönemde, okullarda bu çalışmaları yaptıklarını söyledi.

reklam
BUSİAD’dan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’a ziyaret
Son Güncelleme :

04 Haziran 2019 - 8:46

reklam

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a göreve seçilmesinden dolayı nezaket ziyaretinde bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, başkanlık makamında kabul ettiği BUSİAD heyetiyle, kentin sorunlarını konuşurken, sohbet özellikle geri dönüşüm ve çevre konularında yoğunlaştı.

İnegöl Belediye Başkanlığı döneminde, geri dönüşüm bilincinin yaygınlaşması için okullarda eğitimler yaptıklarını ve Çevre Bakanlığı’ndan ödül aldıklarını da kaydeden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, “Bu bir kültür meselesi” dedi. Aktaş, BUSİAD Yönetimi’nin “Muhtarlarla geri dönüşüm konusunda ortak bir çalışma yapılamaz mı?” Yönündeki sorusuna ise, “Bunu not ediyorum. Bu konu önemli bir konu” diye konuştu.

BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay ise, özellikle Almanya’da yenilenebilir enerji kaynakları ve geri dönüşüm konusundaki bilgileri aktardı. Türkay, “Güneş enerjisinde İspanya öne çıkmasına rağmen toplam yenilenebilir enerjide Almanya lider. Geçen yıl Ağustos ayında bir gün Almanya toplam enerjisinin yüzde 66’sını yenilenebilir enerjiden elde etmiş. Tüm yılda bu rakam yüzde 21” dedi.

Geri dönüşüm konusunda BUSİAD’ın da bir çalışma yapılabileceğinin konuşulduğu sohbette Bursa’nın 3 merkez ilçesinde bir çalışma yapmanın mümkün olduğu da dile getirildi.

BUSİAD Heyeti Başkan Aktaş’a başarılar diledikten sonra toplu fotoğraf çekimi de yapıldı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam