Cavit Çağlar'dan Olay için tek cümlelik açıklama | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

24 Nisan 2024 - 01:32
SON DAKİKA

Cavit Çağlar’dan Olay için tek cümlelik açıklama

Bursa’nın köklü basın kuruluşlarından Olay Medya’nın kapatılıp kapatılmayacağı kamuoyu gündemindeki yerini koruyor. OLAY TV’nin bu gece itibariyle yayınına son vereceği açıklansa da yayının bir süre daha devam edeceği bildirildi.

reklam
Cavit Çağlar’dan Olay için tek cümlelik açıklama
Son Güncelleme :

30 Eylül 2019 - 19:10

reklam

Olay Medya’nın geleceği hem Bursa’nın hem de Türkiye’nin gündemindeki yerini koruyor.

Konuyla ilgili ilk haber 19 Eylül 2019 Perşembe günü geldi. Medyanın üst düzey yöneticileriyle İstanbul’da buluşan Olay Medya kurucusu ve Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, “Maaş ödeyemeyen patron olmaktansa kapatırım” diyerek, medyanın tamamen kapatılacağı mesajı verdi.

Kararın ardından “Bursa Olay Gazetecilik Radyo Televizyon İnternet Yayıncılığı AŞ”nin tasfiye işlemlerine başlanırken, gazete, radyo, TV ve internet servisleriyle idari birimlerdeki tüm çalışanlara iş akitlerinin feshedildiği bildirimi yapıldı.

ÇAĞLAR: HEP BERABER GÖRECEĞİZ

Bu gelişmeden 3 gün sonra Çağlar, gazete ve internet sitesinin “daraltılmış kadro” ile yayınına devam etmesi kararı aldı. Çağlar, 25 Eylül 2019 Perşeme günü de Bursa’ya gelerek, medya yöneticileri ve yazarlarıyla bir toplantı yaptı.

Toplantıda, Olay Medya’da yeni bir yayın kurulu oluşturulması, kadronun daraltılarak, gazete ve internet sitesinin yayınına devam edilmesi kararı netleştirildi. Aynı toplantıda OLAY TV ve OLAY FM için de bir süre daha devam kararı alındı.

Yayınına bugün son verilmesi beklenen OLAY TV’nin geleceği konusunda belirsizlik sürerken, gazeteduvar’dan Serkan Alan’a açıklama yapan Cavit Çağlar, “Hep beraber göreceğiz” demekle yetindi.

ÇALIŞANLAR NE OLACAK?

Olay Medya’da tasfiye işlemleri sürüyor. Tüm çalışanlara iş akitlerinin feshedileceği bildirimi de yapıldı. Buna göre, tüm çalışanların yasal hakları ödenecek. Medya yeni ve dar bir kadroyla yola devam edecek.

Gazete, TV, radyo ve internet sitesinde hangi isimlerin çalışmaya devam edeceği henüz belli değil. İlk veda haberi ise 20 yıldır Olay gazetesinde siyasi mizah yazıları kaleme alan Selahattin Adıgüzeller’den geldi.

ÇGD’NİN EYLEMİ İPTAL EDİLDİ

Kapanma kararının ardından 30 Eylül gecesi (bu gece) OLAY TV’nin önünde çalışanlara buluşacaklarını açıklayan Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi, belirsizlik nedeniyle eylemi iptal etti.

gazeteduvar’a konuşan ÇGD Bursa Şube Başkanı Rabia Deniz, “ÇGD Bursa Şubesi, Bursa’da gazetecilerin örgütlü mücadelesinin temsilcisidir. Hiçbir arkadaşımızın mağdur olmaması için hem hukuki boyutta hem de eylemsel boyutta örgütlülüğümüzü sürdüreceğiz. Bursa Barosu ile ortaklaşa hareket ediyoruz ve avukatlar da bu sürecin takipçisi. Şu an bir kafa karışıklığı var. Arkadaşlarımızın iş akdi feshedildi. Ama yeniden işe girecek olanlar var ve hukuki bir sorun ortaya çıkıyor. Avukatlara bu bilgileri verdik ve bir çalışma hazırlıyorlar. Bu süreçte gazetecilere hukuki süreçte ne yapılabilir, nasıl bir yol izlenebilir üzerine çalışıyorlar. Bunun danışmanlığını verecekler. Dava açan her bir arkadaşımızın hukuki masraflarını ÇGD olarak biz üstleniyoruz ve onların yanında olacağız. Hukuki zeminde tüm arkadaşlarımızın yanında olacağız” diye konuştu.

‘ÜYELERİMİZİN YÜZDE 80’İ İŞSİZ’

Deniz, “ÇGD Bursa Şubesi’nin 453 üyesi var. Bir çalışma yaptık kendi aramızda ve üyelerimizin yüzde 80’inin işsiz olduğunu tespit ettik. Geri kalan yüzde yirmi de özel okul, hastanelerin departmanlarında, bazı dergilerde çalışıyorlar. Gazetecilik Bursa’da böyle bir yere doğru gitmeye başladı. Medyaların başındaki bizim duayenlerimiz bir türlü bırakıp gitmiyorlar. Yeni gelen gençler onların uygulamış olduğu para politikalarına bir türlü adapte olamıyorlar. Sistemin dışına kendi kendilerine itiliyorlar. Bursa’da gazetecilerin gazetesini kurması buna da Bursa kamuoyunun destek olması gerekiyor. Bursa’da sivil toplum kuruluşlarının büyük gücü var. Gazetecilerin gazetesi ortaya çıksa ve bunlar da desteklese, haber alma hakkına sahip çıksa birçok gazeteci istihdam edilebilir ve bu hayal değil.” dedi.

1987’DE KURULMUŞTU

Olay gazetesi, 26 Ekim 1987 tarihinde kuruldu. “Türkiye’nin en büyük şehir gazetesi” sloganıyla yayın yapıyordu. 90’lı yıllarda OLAY FM ve Olay TV’nin de açılmasıyla medya grubuna dönüştü.

Bir dönem Olay Trend adlı bir dergi yayınlayan grup, Bursa’da Yaşam adıyla 6 ayda bir yayımlanan dergiyle de kent kültürüne büyük katkı sağlamıştı.

Olay Medya’ya 7 Mart 2008 tarihinde TMSF tarafından el konmuş, Aralık 2010’da Cavit Çağlar’a yeniden iade edilmişti.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam