CHP, Bursa için özel komisyon kuracak! | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

16 Nisan 2024 - 18:13
SON DAKİKA

CHP, Bursa için özel komisyon kuracak!

CHP Bursa’da, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun katıldığı toplantıda yaşanan kavga gündemdeki yerini koruyor. CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş’a hakaret ederek mikrofon fırlatan Yıldırım Belediyesi Meclis Üyesi Recep Bayram, ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Olay sonrası ilk kez konuşan Akkuş da genel merkezden özel komisyon kurulmasını istediklerini açıkladı.

reklam
CHP, Bursa için özel komisyon kuracak!
Son Güncelleme :

03 Eylül 2019 - 14:20

reklam

CHP Yıldırım İlçe Başkanlığı tarafından geçen hafta perşembe günü düzenlenen ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun katıldığı toplantıda yaşanan kavga gündemdeki yerini koruyor.

Toplantıda CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş’a hakaret ederek, mikrofon fırlatan Yıldırım Belediyesi Meclis Üyesi Recep Bayram, İl Yönetim Kurulu tarafından ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Olayın ardından CHP Bursa ilçe başkanları da ortak açıklamayla Akkuş’a yönelik saldırıyı kınadılar.

İlçe başkanlarının bildirisinde “sorumluların derhal tespit edilerek, varsa azmettiricilerinin CHP ile sonsuza kadar ilişiğinin kesilmesi, partinin CHP değerleriyle ilgisi olmayanlardan temizlenmesi, CHP oyuyla belediye meclisi üyesi seçilen şahsın belediye meclisi üyeliğinden istifa etmesi” istendi.

Olayın ardından ilk kez konuşan CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş da Olay gazetesi Başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’a şu açıklamaları yaptı:

‘BAŞROL OYUNCULARINI BULACAĞIM’

“Olayın mutlaka bir hikayesi ve o hikayenin de mutlaka başrolü var. Başrol oyuncuları kim ya da kimlerse, CHP İl Başkanı kaldığım sürece mutlaka bulup çıkaracağım. Ceza almaları için de gerekeni yapacağım.”

‘ÖZEL KOMİSYON RAPOR HAZIRLAYACAK’

“İl yönetimi olarak genel Merkezimizden özel komisyon kurulmasını, komisyonun Bursa’ya gelip araştırma yaparak rapor hazırlamasını istedik. O rapor hepimiz için bağlayıcı olacak.”

‘BARIŞ DA HERKESE LAZIM’

“Bursa’da kaos yaratmak isteyenlere önerim şu: Barışı öncelemeliler. Nasıl ki hukuk herkese lazımsa, barış da herkese lazım olacak.”

‘HİÇBİR LEKEM YOK’

“Benim hayatımda çekineceğim hiçbir lekem yok. Bembeyaz sayfam hâlâ duruyor. Bundan sonra da böyle devam edeceğini Bursa kamuoyu bilmeli.”

‘VİCDAN ÇOK ÖNEMLİ’

“Sorunları yaratanlar, yarattıkları o sorunun çözümü olamazlar. Vicdan çok önemli. Ben, başkasının acısı hissedildiği zaman insan olunabileceğini düşünenlerdenim.”

Açıklamaları aktaran deneyimli siyaset yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın Akkuş ile ilgili yorumu da son derece dikkat çekiciydi:

‘ESKİ AKKUŞ OLSAYDI..:’

“CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’u gençlik yıllarından, futbolculuğundan beri tanırız. Eğer, eski Hüseyin Akkuş olsaydı hiç kuşku yok ki sahneden iner hakaret edip mikrofon fırlatanı orada döverdi.

Fakat…

İl Başkanı sorumluluğuyla siyasi olgunluk gösteriyor. Yaşanan olayla ilgili olarak da dikkat çeken bir yorum yapıyor.”

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam