CHP Bursa'da büyük hesaplaşma! Bozbey ne dedi, il yönetimi ne yanıt verdi? | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

20 Nisan 2024 - 10:14
SON DAKİKA

CHP Bursa’da büyük hesaplaşma! Bozbey ne dedi, il yönetimi ne yanıt verdi?

CHP Bursa’da hafta sonu yapılan genişletilmiş örgüt toplantısında yaşananlar sosyal medyaya ve basına yansıdı. CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in, İl Başkanı Hüseyin Akkuş, bazı milletvekilleri ve ilçe başkanları ile yöneticilerine yönelttiği suçlamalara toplantıda yanıt geldi. İşte o suçlamalar ve yanıtları…

reklam
CHP Bursa’da büyük hesaplaşma! Bozbey ne dedi, il yönetimi ne yanıt verdi?
Son Güncelleme :

06 Ağustos 2019 - 11:32

reklam

Olay gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, CHP Genişletilmiş Örgüt Toplantısında yaşananları bugünkü köşesine taşıdı.

Toplantının basına kapalı olduğunu, ancak bazı partililerin Facebook üzerinden canlı yayın yaparak, içeride konuşulanları dışarıya yansıttığını belirten Özdal, “Hayli tartışmalı bir toplantı olmuş. Ancak en önemlisi Mustafa Bozbey’in, İl Başkanı Hüseyin Akkuş, bazı milletvekilleri ve ilçe başkanları ile yöneticileri adeta topa tutmasıydı. Tabii Bozbey’in tüm iddialarına yanıt verildi.” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR’E ADAYLIK ŞARTLARI

Toplantıda Bozbey, “Büyükşehir adaylığını kabul ederken 3 şartım vardı: Nilüfer adayını belirlemek. İl başkanı ve yönetiminin istifa etmesi, etmiyorlarsa görevden alınmaları. Seçim sürecinde maddi açıdan desteklenmem.” diyerek, bazı iddiaları gündeme getirdi.

İşte Bozbey’in iddiaları ve o iddialara verilen yanıtlar:

SEÇİMİN FİNANSMANI

Toplantıda Bozbey, “Genel Merkez, billboardlarda kullanılmak üzere 5 milyon lira para gönderdi. İl Başkanı bu parayı bize vermemek için önce epey direndi. Bu nedenle billboardlara çok geç çıktım. Sonra öğrendik ki parayı repo yapmışlar. Israrlarımız sonucu 3 milyon 950 bin lirayı aldık. Ancak bize gönderilen 1 milyon 50 bin lira verilmedi.” iddiasında bulundu.

Bu iddiaya yanıt veren İl Saymanı Önal Arda, şunları söyledi:

“İddia edildiği gibi Ankara’dan gelen para sadece Bozbey’in billboard reklamları için gelmemiş, tüm ilçelere dağıtılmak üzere gönderilmiştir. Ankara’dan seçim harcaması için gelen para 5 milyon 700 bin liradır. Bunun 4 milyon 118 bini Mustafa Bozbey’e verilmiştir, 600 bin lirası araç kiralama için harcanmış, geriye kalan ise 17 ilçeye dağıtılmıştır. Mesela Gürsu’ya sadece 30 bin lira, İnegöl’e 150 bin lira verilmiştir. Para Ankara’dan geldiği gibi hemen dağıtılmadı. Harcama sırasına göre dağıtıldı ve bu da zaman aldı. O zaman zarfında da parayı bankada değerlendirdik. Bozbey’e parayı teslim etmek için, hangi billboardı ne kadar süreyle kiraladığı bilgisini istedik. O bilgi, seçimlerin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen hala gelmedi bize. Bize bu konuda hiçbir bilgi vermemesine rağmen yine de Ankara’dan gelen paranın çok büyük bir kısmını (4 milyon 118 bin lira) Bozbey’e verdik.”

HUKUK KOMİSYONU

Bozbey’in “İlk kez 31 Mart seçimlerinde hukuk komisyonu kurulmadı. Talep etmemize rağmen İl Başkanlığı kurmadı.” iddiasına İl Yönetim Kurulu Üyesi Nazlıcan Yıldız Kakaç, ilçelerde hukuk komisyonları olduğu yanıtını verdi.

İLÇELERDEKİ SEÇİM PROGRAMLARI

Bozbey, toplantıda “Mustafakemalpaşa dışında, hiçbir ilçe başkanı beni programlarına davet etmedi.” açıklaması yaptı. Bunun üzerine kürsüye çıkan bazı ilçe başkanları Bozbey’i davet etmedikleri iddiasının doğru olmadığını belirterek, seçim süreci boyunca kendisine ulaşamadıklarını öne sürdü.

SANDIKLAR BOŞ MU BIRAKILDI?

Bozbey, “YSK verilerine göre 791 sandığımız boştu. Sandık görevlilerinin yarısı eğitilmemiş. Binin üzerinde sandık görevlisinin CHP veya Bursa ile ilgisinin olmadığını ortaya çıkardık.” dedi.

Bazı ilçe başkanları, sandıkların iddia edildiği gibi boş olmadığını söyledi.

BELEDİYE MECLİS LİSTELERİNİN BELİRLENMESİ

Mustafa Bozbey, “Belediye meclis üyelerinin belirlenmesinde bir tek Nilüfer’de istediklerim oldu, bir de Yıldırım’da sadece bir meclis üyesini ben belirledim. Ankara’da bir otelde, il başkanı ve 3 milletvekili, 17 ilçenin meclis üye listesini belirledi mi belirlemedi mi, çıkıp açıklasınlar” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, “ilçe başkanı”nın, “il başkanı ile 3 milletvekili”nin ve “Mustafa Bozbey”in olmak üzere 3 farklı listenin Genel Merkez’e teslim edildiğini, son kararı Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un verdiğini açıkladı.

YANITSIZ KALAN İDDİALAR

Toplantıda Bozbey, “İttifak görüşmeleri sürerken, İl Başkanlığı’nın bazı adayları açıklaması doğru değildi, sürecin bitmesi beklenmeliydi” açıklaması yaptı.

Seçim öncesinde CHP, daha sonra İYİ Parti’ye bırakılan Mustafakemalpaşa, Orhangazi, Keles gibi bazı ilçelerdeki adaylarını Parti Meclisi kararıyla açıklamıştı.

AKKUŞ’UN NİLÜFER ADAYLIĞI

Bozbey, “Akkuş’un Nilüfer adaylığına soyunması 31 Mart yenilgimizin de kilit noktasıdır” dedi.

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un Nilüfer’e aday olmak istediği kulislerde dillendirilmiş, ancak Akkuş bu konuda resmi bir açıklama yapmamıştı.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam