CHP Bursa'da yumruklar konuştu | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

19 Nisan 2024 - 11:00
SON DAKİKA

CHP Bursa’da yumruklar konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun katıldığı Bursa’daki örgüt buluşmasında olaylar çıktı. 31 Mart yerel seçimlerinin CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey’i desteklemediği için kaybedildiğini öne süren Yıldırım Meclis Üyesi Recep Bayram, Akkuş’a tepki gösterip mikrofon atınca ortalık karıştı. CHP’lilerin birbirlerine saldırdığı toplantı yarıda kesildi.

reklam
CHP Bursa’da yumruklar konuştu
Son Güncelleme :

30 Ağustos 2019 - 11:10

reklam

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Yıldırım İçe Başkanlığı tarafından Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen düzenlenen örgüt toplantısına katıldı.

Kaftancıoğlu’nun konuşmasının ardından soru-cevap kısmına geçildiği sırada ortalık karıştı.

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş’a tepki gösteren bir partili elinde bulunan mikrofonu kürsüye attı. Bir anda karışan salonda uzun süreli arbede yaşandı. Kavga anı ise kameralara yansıdı.

Kaftancıoğlu’nun soruları yanıtladığı sırada söz alan Meclis Üyesi Recep Bayram, Kaftancıoğlu’na “Siz hikayenizi anlattınız. Bizim hikayemizde biraz eksiklikler var. Bizim hikayemizde zalimler, mazlumlar bir de Hüseyin Akkuş gibi namussuzlar var” dedi.

Bunun üzerine CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Bayram’a cevap vermek istedi. Bayram ise Akkuş ve Kaftancıoğlu’nun oturduğu masaya mikrofon fırlattı.

Bu duruma tepki gösteren partililer İl Başkanı’na hakaret ettiğini öne sürdükleri meclis üyesine saldırdılar. İki tarafın da birbirine girmesiyle olaylar büyüdü.

AS TV kameramanı da olayları görüntülemek isterken darp edildi.

YUMRUKLARIN KONUŞTUĞU KAVGANIN BÜTÜN FOTOĞRAFLARI

CHP yöneticileri yaşanan olaylardan dolayı toplantıya katılanlardan özür dilerken, Kaftancıoğlu da partilileri sakinleştirmeye çalıştı.

Olaylar gözlerinin önünde cereyan eden CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu bir süre sonra salonu terk etti.

Kaftancıoğlu, toplantı öncesinde ise İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

BURSA ÖRGÜTÜNÜN DESTEĞİNE TEŞEKKÜR

Bursa örgütünün İstanbul seçimlerine verdiği katkıya teşekkür eden Kaftancıoğlu, “Biz İstanbul nefes alacak diyerek çalışmalarımızı yürütürken, İstanbul’un nefes almasını istemeyenlerin yaptığı şahsi saldırılar ve karalamalara karşı ben Bursa örgütünün ve Bursa’nın güzel yürekli insanlarının desteğini çok yakından hissettim” dedi. Kaftancıoğlu, 31 Mart seçimleri sandık darbesiyle iptal edilip İstanbul halkının iradesi gasp edildiğinde, mazbata verilinceye kadar geçen süreçte o yoğunluk, yorgunluk sırasında herkesin inancı ve desteğinin, 23 Haziran sürecinde de devam ettiğini, herkesin gerçekten inanmış olarak çaba harcadığını söyledi. Kaftancıoğlu 23 Haziran’da İstanbul’da elde edilen başarının mimarının da “Adalet Yürüyüşü” ile başlayan süreci çok doğru yöneten Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu vurguladı.

Bir soru üzerine 3 büyükşehire kayyım atanmasıyla ilgili değerlendirmede de bulunan Kaftancıoğlu, “Bu konuda söylenecek hiçbir şey yok çünkü görüntü o kadar net ki. 6 Mayıs’ta sandık yoluyla yapılan İstanbul’daki darbeyi, gittiler Diyarbakır, Van ve Mardin’de kayyım yoluyla yaptılar. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman hukuksuzluğun karşışısında duracaktır. Önemli olan ister Diyarbakır’da yapılsın, ister Van’da, ister Mardin’de olsun, ister İstanbul’da yapılsın, hukuksuzluk karşısında nasıl duracağımızdır”şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin “Son iki dönemdir İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin imar ve planlama üst kararlarında, İstanbul’a üst kimlik verilip, kirletici sanayi-geleneksel sanayi gibi yükler Bursa’ya kaydırılmak istendi, örneğin bir Ro-Ro hattı kurulmak istendi, yerel tepkiyle durduruldu. CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bölgesel imar ve planlama sürecinde Bursa nerede olacak?” şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

“Sosyal belediyecilik anlayışını İstanbul’da temsil eden Başkan Ekrem İmamoğlu’nun hep söylediği bir şey var. Biz İstanbul’u ahlaklı, ilkeli, liyakatli ve sosyal demokrat belediyecilik anlayışına yaraşır bir anlayışla yöneteceğiz. Marmara Denizi çevresindeki illerle ilgili mutlaka bir yaklaşım olacaktır.”

Kaftancıoğlu, CHP’nin toplumun tüm kesimleriyle sağladığı birliktelikle iktidara yürüdüğünün de altını çizdi.

AKKUŞ: AKP BU PLANLAMAYI YAPARKEN BURSALILAR’A SORMADI

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş da bölgesel planlama sürecine ilişkin değerlendirmede, “Bölgesel planlama İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu bir planlamadır ve aktörleri olması gerekirken, sadece o gün var olan Devlet Planlama Teşkilatıyla birlikte yapılmıştır. İstanbul’un içi boşaltılacak, nüfus 8 milyona inecek. Kalanlar da Bursa, Balıkesir, Tekirdağ, Kocaeli, Adapazarı, Bilecik gibi yoğunlaşacak denildi. Ancak şöyle bir sıkıntı var, Bursa’ya bir çöplük yapılmak istendi. Kotiyak’ı unutmasın kimse, Marzinç’i unutmasın, İnatlar’ı unutmasın. Onlarca örnek var böyle ama Bursa’da ciddi bir direnç gösterildi. Müdahil olan arkadaşlarımız var burada. AKP bu planlamaları yaparken Bursa’ya sormadı. Bursalıların, sivil toplum örgütlerinin, akademik odaların, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve demokrasi güçlerinin müdahalesiye bunlar tek tek geri gönderildi. Sizler iyi ki varsınız, CHP iyi ki var. Ama önemli bir konuydu ve bu rafa kaldırıldı” şeklinde konuştu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam