CHP Bursa'daki kavga karakolluk oldu | Bursa Haberleri - Bursa.Net.TrBursa Haberleri – Bursa.Net.Tr

29 Mart 2024 - 08:44
SON DAKİKA

CHP Bursa’daki kavga karakolluk oldu

CHP Bursa’da yumrukların konuştuğu provokasyonun yankıları sürüyor. CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, olayın ardından karakola giderek, kendisine hakaret edip mikrofon fırlatan kişiden şikayetçi olurken, Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey’den de açıklama geldi.

reklam
CHP Bursa’daki kavga karakolluk oldu
Son Güncelleme :

31 Ağustos 2019 - 11:15

reklam

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Bursa’da davetli olduğu CHP Yıldırım İlçe Örgütü’nün toplantısı Yıldırım Belediye Meclisi üyesi bir partilinin provokasyonuna sahne oldu. Kaftancıoğlu’nun CHP örgütünün nasıl ülke için başarılı olacağına ilişkin konuşmasından sonra soru-cevaplara geçildiğinde söz alan Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Recep Bayram, Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş’a ağır hakarette bulunarak kendisine mikrofon fırlattı. Yumruklaşmalara varan gerginlik nedeniyle salona polis çağrılırken, araya giren partililer Recep Bayram’ı salon dışına çıkararak ortamı yatıştırdılar.

Olayların yatışmasından sonra Canan Kaftancıoğlu salondan ayrılarak İstanbul’a gitti. CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş ise CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Yüksel Özkan ile birlikte Ertuğrulgazi Polis Merkezi’ne giderek Recep Bayram ve iki kardeşinden şikayetçi oldu.

DİSİPLİN SÜRECİ İŞLEYECEK

CHP Bursa İl Yönetim Kurulu’nun ilk toplantısında Recep Bayram’ın Disiplin Kuruluna sevk edileceği de belirtildi.

Hüseyin Akkuş’a hakaret ederek mikrofon fırlatan Recep Bayram ve iki kardeşinin 31 Mart Seçimleri’nden önce CHP’ye üye oldukları, Recep Bayram’ın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in önerisi ile Yıldırım Belediye Meclisi üye adayı yapıldığı belirtildi.

‘OLAY PROVOKASYON’

CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, Recep Bayram’ı tanımadığını, bu şahsı seçimden önce Mustafa Bozbey’in meclis üyesi yapması için kendisine gönderdiğini söyledi.

Yeşiltaş, saldırının bir provokasyon olduğunu iddia ederek, “Canan Kaftancıoğlu salona gelince, Recep Bayram’ın kardeşleri ve arkadaşları hiç tepki vermediler, suratları asık bir şekilde oturuyorlardı. Ben bu durumdan şüphelendim. Bunları daha önce partide görmedim. Daha sonra bir minibüsle organize bir şekilde toplantıya geldiklerini öğrendim. Daha önceden saldırıyı planlamışlar ama salondan karşılık alacaklarını beklemiyorlardı sanırım.” dedi.

BOZBEY’DEN ÇİFTE KANAMA

Mustafa Bozbey, salonda ortamın yatışmasından sonra sahneye çıkarak Canan Kaftancıoğlu ile görüştü (Fotoğraf: Pelin AKDEMİR-BURSAPORT)

Olayla ilgili konuşan Mustafa Bozbey ise “Evet Recep Bayram’ı ben gönderdim. Ancak CHP’ye üye olmak için bana gelen tüm partilileri ilçe başkanlıklarına yolluyorum, sadece Recep Bayram’ı değil ki. Ne yapsaydım ben mi üye yapsaydım onları? Recep Bayram’ın yaptığı saldırıyı kınıyorum ama benim bu saldırıyı organize ettiğimi söyleyenleri de kınıyorum.” diye konuştu.

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam
reklam